avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fluturasi de salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fluturasi de salariu

Buna seara,

As avea o intrebare pentru dvs.
Din cate stiu, din cate am citit (nu sunt jurist sau specialist in domeniu), fluturasii de salariu nu sunt acte fiscale/doveditoare reglementate de Codul Fiscal sau alte legi in vigoare. Din cate m-am informat este vorba despre vointa angajatorului de a le elibera sau nu.

Intrebarea mea pentru dvs. este in felul urmator: desi nu este un act reglementat, este in regula ca acesta sa poate fi inmanat si altor colegi pentru ca ulterior sa mi-l dea mie? Adica, m-am pomenit de cateva ori ca fluturasii mei fusesera luati de diversi colegi mai.. "curiosi" pentru ca vezi doamne, "sa nu ma mai obosesc eu sa merg" eu sau tot felul de motive. Adica noi normal semnam pentru ele.
Chiar daca nu sunt reglementate chestiile astea, e normal? Nu e cumva vreun abuz in serviciu din moment ce nu am semnat pentru el? Nu sunt dosarele X, dar nu mi se pare normala chestia asta.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2022
Stefan_VB, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:07, 26 Septembrie 2022
Nici nu este, salariul e confidențial. Colegii de la cine il iau mai exact?
Salariul este confidential, angajatorul avand obligatia de a lua masurile necesare pentru asigurarea confidentialitatii.

Astfel, fluturasul de salariu contine date confidentiale, si ar trebui inmanat personal salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa renunt la un proces IoanaDarc IoanaDarc Pe scurt: am dat în judecată fiscul pentru că m-au pus să plătesc din nou ceea ce plătisem deja pentru sănătate în 2012. Am trimis toate documentele ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi pastrez locul de munca angelguard angelguard Buna seara, Lucrez pentru o corporatie. Mi s-a parut ceva in neregula pe fluturasul de salariu, am discutat cu cativa colegi si am constatat ca si la ei ... (vezi toată discuția)
Spor vechime ContSters100097 ContSters100097 Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti daca beneficiez sau nu de sporul de vechime.Mentionez ca muncesc din septembrie 1987 si nu se tine cont nicaieri de cei 20 de ... (vezi toată discuția)