avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare catre CRUCEA ROSIE
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare catre CRUCEA ROSIE

Buna ziua,
Sumele acordate ca sponsorizare catre CRUCEA ROSIE ROMANA pot fi scazute din impozitul pe profit? CRUCEA ROSIE ROMANA este o societate de utilitate publica, nonprofit, dar nu este inscrisa in registrul asociatiilor si fundatiilor de pe ANAF
Cel mai recent răspuns: violetadab , utilizator 09:18, 15 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Societatea Romana de Cruce Rosie este persoana juridica romana DE DREPT PUBLIC, nu este una de drept privat cum sunt asociatiile, fundatiile si federatiile guvernate de OG 26 /2000 sau alte entitati de drept privat, astfel ca nu intra sub incidenta acelor prevederi din Codul Fiscal care conditioneaza beneficiul sponsorizarilor de inscrierea in acel registrul al entitatilor....
Multumesc!



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E vreo diferenta intre o asociatie non-profit si un ong??? adria_bd adria_bd as dori o lamurire... eu credeam ca prin denumirea de ONG (organizatie neguvernamentala) ne referim la orice asociatie sau fundatie. mai nou, mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Asociatie - comercializare reviste religioase ptr autofinantare miraj miraj buna ziua o asociatie de tip religioasa comanda reviste la tiparit-o Tipografie oarecare- si apoi sa le distribuie prin vanzare(tarabe, chioscuri,etc). pot ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare asociatie sportivă fara personalitate juridica adrianatereza adrianatereza Poate o societate comercială să sponsorizeze (in bani sau bunuri) o asociatie sportivă fără personalitate juridică (adică este inscrisă doar în ... (vezi toată discuția)