avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Va rog sa imi dati un model de chemare in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Va rog sa imi dati un model de chemare in judecata ...

Buna ziua!
Va rog sa imi dati un model de chemare in judecata pentru pensia de intretinere si stabilire domiciliu minor.Eu cu tatal copilului suntem separati de 7 ani.As dori sa il chem in judecata pentru pensia de intretinere fata de copil, si domiciliu copilului,care este binenteles la mine.El lucreaza in strainatate demult,rar vine in tara si o data pe an isi rupe 2 ore din timp sa isi vada copilul.
Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 22:34, 26 Septembrie 2022
Nu exista modele prestabilite pentru simplul fapt ca fiecare persoana are o situatie particulara, cu aspecte unice si argumente adaptate situatiei in sustinerea apararilor in cauza. Asa cum la medic luati tratament personal si nu ce ia alta persoana ca vi se pare ca va face bine si dvs.
Buna ziua!
Atunci cum formulez?
Ca o idee de pornire
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil sa gasiti cu o cautare pe google model chemare in judecata stabilire pensie de intretinere/alimentara, dar ar fi in interesul copilului sa consultati un avocat, macar in vederea redactarii actiunii judecatoresti. Daca tatal lucreaza in strainatate... daca veniturile nu pot cuantificate, sa solicitati instantei sa impute un venit (altfel instanta decide 1/4 din venitul minim din Ro). Neavand venituri in Ro, pentru a o pune in executare in strainatate, trebuie sa acordati atentie deosebita la modul in care se face citarea legala, sa fie reprezentat de un avocat din oficiu daca nu se prezinta...

In ce tara locuieste tatal? Daca nu exista nicio hotarare in Romania, este posibil sa aveti posibilitatea sa formulati direct o cerere de stabilire/executare pensie in tara in care tatal locuieste (daca urmati acest proces pensia va fi stabilita in functie de legislatia din acea tara). Pentru informatii referitoare la stabilire/recuperare pensie intretinere minor in strainatate, puteti sa contactati Ministerul Justitiei, Departament cooperare judiciara internationala, pentru a va oferi informatii (acestia nu au rol de avocat - sa nu aveti asteptari prea mari) [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2022
c123456, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in sua si are ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in SUA si are dubla cetatenie Ro_SUA. Pana acum nu a contribuit cu nimic, fiind absent din viata noastra de 6 ... (vezi toată discuția)
Buna seara,sunt divorțată și am un copil minor în întretinere,fostul ... Tunaru Carla Tunaru Carla Buna seara,sunt divorțată și am un copil minor în întretinere,fostul soț lucrează în străinătate,in tara apare cu venituri 0.cum pot sa aflu unde ... (vezi toată discuția)
Este corect? catalina45 catalina45 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Tatal copilului a deschis proces civil pentru reducerea pensiei de întreținere pe care l a câștigat, fiind ... (vezi toată discuția)