avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata taxe cedare folosinta bunuri Airbnb la ANAF
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata taxe cedare folosinta bunuri Airbnb la ANAF

Buna ziua,

Am inchiriat un apartament prin Airbnb din iunie 2022 si as vrea sa stiu cand trebuie sa platesc taxa la ANAF. Nu inteleg daca este in 30 de zile (care deja au trecut din pacate) sau la inceputului anului 2023. Profitul este foarte variabil.
Cel mai recent răspuns: lenapawlo , utilizator 14:19, 27 Septembrie 2022
Multumesc. In acest document este mentionat ca "Persoanele care realizează venituri din închirierea a peste cinci camere în scop turistic au obligația de a depune declarația unică" dar nu este clar ce este de facut pentru cei care au sub cinci camere.
Deci inteleg ca pana in 2023 nu trebuie sa declar nimic la ANAF, este corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am inchiriat un apartament prin airbnb din iunie 2022 ... lenapawlo lenapawlo Buna ziua, Am inchiriat un apartament prin Airbnb din iunie 2022 si as vrea sa stiu cand trebuie sa platesc taxa la ANAF. Nu inteleg daca este in 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Pot emite facturi ca persoana fizica inregistrata la anaf? mariusgrid mariusgrid Buna ziua! Sunt persoana fizica (PF nu PFA) si detin un apartament pe care il inchiriez in scop turistic. Am declarat activitatea la ANAF, am cumparat casa ... (vezi toată discuția)
Este legal serviciu airbnb in romania? alex_alex_92 alex_alex_92 Buna ziua, As vrea sa dau o camera de aprox 18 mp prin serviciul AirBnB. Exista un precedent legal pentru astfel de servicii? Sau un cadru legal? As vrea ... (vezi toată discuția)