avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit pe locuinta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit pe locuinta

Buna Seara,
Mi-am achizitionat de curand un apartament de 3 camere in Drumul Taberei. Acum trebuie sa platesc impozitul pe locuinta. Intrebarile mele ar fi: cat costa impozitul pe acest apartament de 67mp (contructie 1972)unde se face plata si daca exista posibilitatea platii online.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: crisnica , utilizator 11:21, 20 Ianuarie 2010
Nu stiu cat de curand ati achizitionat locuinta , dar aveti termen de 30 de zile sa o declarati la directia fiscala din sectorul respectiv (nu cunosc Bucurestiul ), adica sa va inregistreze pe rol acesta locuinta , dupa care vi se va comunica impozitul , care difera in functie de anumite criterii (materialele din care este construita locuinta , vechimea in ani ,categoria zonei in care este situata , etc.).Daca este depasit termenul in orasul meu se plateste amenda.
In toate orasele se plateste amenda , si exista posibilitatea achitarii a 50 % din minimul amenzii in 48 de ore .
In Constanta amenda pt nedeclararea in termen a imobilului este de 25 ron.
Iar impozitul la un apartament cu 3 camere este 270 ron.

Se poate face si plata online, dar oricum trebuie sa il declarati si va interesati la ghiseu.
Buna ziua,

am facut schimbarea de rol, la termen, adica in septembrie anul trecut, deci de la ghseu aflu impozitul, tot trebuie sa ajung pe acolo...

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit apartament carerraone carerraone Buna ziua, Am primit o instintare de la directia de taxe si impozite cum ca as avea o restanta de platit la apartament (momentan sunt la zi cu plata),pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit autoturism c1pr1an c1pr1an Buna seara! De curand am achizitionat un autoturism.Am facut cu vanzatorul doar act de vanzare cumparare la notar. In cazul asta cine plateste impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal - admitere plangere in tot sau in parte? Ene  Dragos Ene Dragos Am primit amenda 2700 de ron + suspendarea permisul pe o perioad de 30 de zile doarece nu am declarat accidentul soldat cu avarii in 48 de ore si nu am putut ... (vezi toată discuția)