Buna ziua. Am si eu o problema. Vreau sa plec de la firma la care lucrez ca si stivuitorist. Acum problema este ca iei m-au trimis la curs. DC trebuie sa stau eu un an din momentul in care am luat examenul de stivuitorist. Desi detineam deja o legitimatie tip permis de conducere(din Italia). Si inca ceva de trebui sa stau in preaviz 20 de zile. Asa au spus cei de la munca (Resurse Umane). Astept un răspuns din partea Dumneavoastră. Va doresc o zi placuta.
Legitimatia emisa in Italia o puteati folosi pentru a presta activitatea de stivuitorist, numai daca urmati un curs de perfectionare in Romania si obtineati autorizatie ISCIR. Angajatorul a platit cursul dvs. si trimiterea dvs. la curs s-a facut in baza unui document pe care l-ati semnat si conforma caruia v-ati angajat ca veti sta in firma o perioada de ... ani.
Demisia din firma se face legal, cu preaviz.
Nerespectarea de catre angajat a termenului de preaviz poate atrage raspunderea disciplinara a salariatului sau chiar raspunderea patrimoniala a acestuia daca prin absenta de la locul de munca ar aduce un prejudiciu angajatorului.
Nerespectare preaviz
Raluca72
Buna ziua. Daca eu stau 14 zile in preaviz, in loc de 20 si angajatorul ma ameninta ca se duce la ITM daca nu stau 20 ce poate face el mai concret? Cu ce poate ... (vezi toată discuția)