avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In urma decesului bunicii mele (care avea 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In urma decesului bunicii mele (care avea 2 copii), ...

Buna ziua!

In urma decesului bunicii mele (care avea 2 copii), mătușa mea a renunțat la partea ei prin declarație la notar, iar tatăl meu a decedat înaintea bunicii. Astfel, casa s-a împărțit la notar, cu acte pe jumătate între mine și fratele meu (doar noi doi suntem, nu mai avem alți frați). Mi s-au dat certifica de moștenitor de la notar. Problema este că eu sunt proprietara doar in acte sa zic așa. Fratele meu sta acolo din 2011 și mama mea sta cu el. Cu mama nu am nicio problema, însă el nici măcar nu vrea sadicute cu mine sa îmi plătească o sumă de 300-400 lei având în vedere că are toată casa la dispoziție. Cum pot proceda în acest caz daca el nu e dispus macar sa discute acest aspect? Practic și-a însușit casa că fiind a lui.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:36, 29 Septembrie 2022
Buna ziua!
Cu actul de mostenitor,il puteti actiona in instanta.
Pt ce sa va plateasca 400 de lei? Nu va lasa sa intrati si vreti sa va mutati acolo?
Cereti partajul in instanta sa u se atribuie casa si sa va dea jumatate din valoare sau daca nu are, sa se vanda si sa impartiti banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament cu probleme ralucav54 ralucav54 Buna ziua! Bunica mea din partea tatalui a decedat recent. In urma cu 6 ani dansa a facut un testament prin care si-a manifestat dorinta de a-mi lasa casa ... (vezi toată discuția)
Cine va mosteni apartamentul? RicaRamurica RicaRamurica . Ei au avut un apartament. Ei au avut doua fiice care traiesc: una e mama mea si alta matusa mea. Matusa mea are un fiu .. Matusa mea si mama mea vor sa imi ... (vezi toată discuția)