avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, Am cumpărat apartamentul acum 3 ani și ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, Am cumpărat apartamentul acum 3 ani și deja centrala ...

Buna ziua,
Am cumpărat aparatamentul acum 3 ani și deja centrata termică s-a stricat de 3 ori cu aceeași piesa. Având în vedere ca încă este în garanție și se pare ca acest model se tot strica ( din 26 de aparatamente la 11 apartamente a fost schimbată cel putin o data aceeași piesa ) am cum sa solicit sa se schimbe cu totul ori să-mi fie înlocuită cu alt model ?
Ce pot sa fac?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:50, 29 Septembrie 2022
Initial este necesar sa existe expertiza tehnica care sa conclizioneze asupra factorilor care genereaza defectarea piesei
Ulterior se face sesizare la protectia consumatorului care dispune masuri legale
s-ar putea sa fie vorba de o piesa care se schimba la fiecare revizie anuala (pe care clientii de regula n-o fac). aveti carte de service?
Buna seara , Din câte am înțeles piesa se numește " recuperator de caldura " este menționat și în fisa de service și nu este o piesa care sa se schimbe la revizia obligatorie din 2 în 2 ani,
legislația prevede o anumita perioada maxima de indisponibilizare a echipamentului înainte de a putea solicita (cu șanse de succes) înlocuirea.
daca nu mă înșel, pentru electrocasnice este 10% din durata totala de exploatare.
oricum, o reclamație la ANPC nu are cum sa strice. nu va costa nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi in cazul lipsei pieselor de schimb la un produs electrocasnic iesit din garantie, dar aflat in durata medie de functionare bororo bororo Am o intrebare legata de dreptul si protectia consumatorilor. In cazul in care am un produs electrocasnic iesit din garantie dar aflat inca in perioada medie ... (vezi toată discuția)
Service pc Vulturudac Vulturudac Buna ziua,am dat un pc in service pt diagnoza si nu mi l a probat la preluare.Pc ul era functional.Dupa 3 zile ma suna si mi zice ca e nefunctional,ca asa l am ... (vezi toată discuția)