avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Nelamurire inresgistrare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Nelamurire inresgistrare TVA

Buna tuturor. Va rog lamuriti-ma cu un aspect prinvind regimul de TVA.
Am infiintat o mica firma cu caen 6201, activitati de realizare a software-ului la comanda (software orientat client), in jud. Mures si NU sunt inregistrat in scopuri de TVA.
Am ofertat o lucrare in valoare de 25.000 euro catre o companie platitoare de TVA din Romania si am foarte mari sanse sa si primesc comanda.
Lucrarea este practic producerea unui sistem de vanzari local combinat cu aplicatii de vanzare pe web (food delivery).
Fiind vorba de "servicii electronice", in cazul firmei mele este valabil plafonul de 10.000 de euro sau cel de 88.500 euro pentru a deveni obligatoriu platitor de TVA?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 15:48, 29 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
plafonul e de 300.000 lei pt inregistrare in scop de tva cf art 310 din Codul fiscal
Da. Intre timp si eu am citit de mai multe ori si am gasit detaliul. Plafonul de 10k este in cazul in care furnizezi servicii catre un client care NU este inregistrat in Romania. O zi minunata si va multumesc foarte mult pentru raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
obligatoriu acel client sa fie persoana neimpozabila ( pers fiizca sau firma fara cod valid de TVA) din UE pt plafonul de 10.000 . Daca facturati catre o firma din UE cu cod valid de TVA nu se aplica acel plafon.
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2022
Grama Cornel - Consultant fiscal, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar firma neplatitoare tva Alex N Alex N Buna ziua, O societate comerciala, neplatitoare de tva in Romania, achizitioneaza marfuri din UE si vinde fara TVA in Romania. Achizitiile din state UE sunt ... (vezi toată discuția)
Taxe tva Oana A.M. Oana A.M. Buna ziua, Detin un magazin online, vanzarea se va face doar in RO. Produsele le achizitionez din UE, detin cod intracomunitar, firma este neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Prestez servicii de it intracomunitare; va trebui sa plătesc și tva? MarcelSE MarcelSE Buna ziua! Prestez servicii de IT intracomunitare (catre o firma din UE, dar din afara Romaniei) si facturez cu taxare inversa (0% TVA, am cod de TVA ... (vezi toată discuția)