avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este procedura si posibilitatea sa il determin pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este procedura si posibilitatea sa il determin pe promitentul-vanzator ...

Care este procedura si posibilitatea sa il determin pe promitentul-vanzator sa-mi dea bunurile imobile promise si totodata achitate integral de catre promitentul-cumparator.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:31, 30 Septembrie 2022
Buna ziua,

Se formulează acțiune in instanța prin care instanța pronunța o hotărâre care sa țină loc de contract. Acțiunea se introduce in termen de 6 luni de la momentul la care contractul trebuia sa fie invocat. Dacă nu s a respectat termenul, este de analizat ce se poate face, in principiu, se poate solicita restituirea sumei achitate.

Cu stima.
pretul tranzactiei este 73800 euro...competenta revine Tribunalului?
Va trebui sa platesc taxa de timbru raportat la valoarea tranzactiei?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, taxa de timbru se plătește la valoare.Este o acțiune complexa ,discutați cu un avocat ,nu merge cu , ,,modelele "pe net pt ca riscați sa pierdeți și banii dați și taxa de timbru..LE.Am văzut celalalt mesaj al dvs situația e foarte complexa nu o rezolvați cu sfaturi pe un forum.Apelati la cineva recomandat de rude ,prieteni,un av cu experienta chiar la o societate de avocați deși costurile vor fi mai mari probabil.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Cum invoc contractul?

Alte discuții în legătură

Pamant cumparat, acte neperfectate din cauza vanzatorului silvia77 silvia77 Buna ziua. Am cumparat pamant, l-am achitat integral in prezenta notarului dar actele nu s-au putut perfecta pentru ca vanzatorul nu a facut cadastru si ... (vezi toată discuția)
Autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare vickm vickm Este obligatoriu sa merg la notar pt autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare? Daca nu este obligatoriu care ar fi avantajele? Ce taxe se ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator apetra apetra Cumparator in cazul achizitiei unui teren si a unor imobile; suntem in faza in care asteptam cele 30 zile pentru exercitare drept preemtiune. Nu este prevazuta ... (vezi toată discuția)