Cand este zi de vizita trebuie sa aveti martori ca fosta nu s-a prezentat,asa cum scrie in hotararea instantei.Este normal sa-i fi revenit sentimentele materne,cereti instantei... daca ajungeti ...sa fie implicat ,ca parte in proces ,un psiholog al Directiei Protectia Copilului.Stati linistit...trebuie sa demonstreze reaua intentie din partea dv. cam greu....
D-nule Eugen,
Citind mesajul dvs am retrait cele intamplate mie cu cativa ani in urma cu fostul meu sot.
Suscriu celor aratate de colegii mei mai sus care au recomandat sa solicitati ajutorul celor de la Protectia Copilului sau a martorilor. Dar vedeti ca aici sunt cateva probleme. Din experienta va spun urmatoarele: cei de la Protectia Copilului s-ar putea sa fie mai ingusti ma minte decat credeti si sa spuna ca interesul minorului primeaza si sa va puna sa incercati sa explicati minorului ca este firesc sa aiba legaturi cu mama pe care el o respinge pentru ca nu o cunoaste. Sunt psihologi cei de la protectia copilului dar nu sufiecient de pregatiti sa faca fata unor situatii din care clar psihicul copilului ar fi afectat. Ei recomanda unele chestii ca de pilda sa incercati sa va convingeti copilul sa aiba relatii cu mama sa. Dar nu va spun si cum. S-ar putea sa va recomande cateva sedinte de consiliere sub supravegherea lor ceea ce ar presupune timp pierdut si drumuri pe la Directia pt Protectia Copilului. Efectul este zero. Apoi vor scrie un raport in care veti fi invinuit ca nu depuneti toate eforturile pentru ca intre mama si copil sa fie restabilite relatiile firesti.
In ceea ce priveste martorii pe care ar trebui sa ii aveti la fiecare data cand mama ar trebui sa vina sa isi exercite dreptul de vizita si aici este incomod. Cateodata s-ar putea sa aveti pe langa dvs pe cate cineva dar alteori nu. Marturia rudelor este luata sub beneficiu de inventar deoarece sunt rude si asta este justitia romana. Eu , deoarece la un moment dat fusesem reclamata de fostul sot de 15 ori pentru nerespectarea hotararii judecatoresti in ceea ce priveste incredintarea minorilor am facut astfel. Am luat o agenda si de cate ori venea il puneam sa scrie in ea: "astazi data de .... ora.... declar ca am luat minorele ..... si ..... la domiciliul meu situat in str.... nr..., bl.... ap... sc.... et ... orasul...... Semnatura " Cand le aducea faceam la fel: "astazi data de ... ora.... am adus minorele .... si ...., Semnatura." Si uite asa s-a lasat singur de vizita si de reclamatii pe la politie unde am dus aceasta asa zisa condica in copie xerox.
A si inca ceva. Avand in vedere ceea ce ati scris in mesaj, ca mama dupa 3 ani s-a gandit sa revina la copil, incercati sa determinati scopul acestor vizite. Si de asemenea trebuie sa stiti unde duce copilul: adresa. Chiar si la politie solicitati sa se ceara mamei sa declare in scris locul unde duce copilul atunci cand isi exercita dreptul de vizita. Puteti lua 2 martori si sa va deplasati la aceasta locuinta si sa vedeti daca acolo este copilul. Daca nu faceti si dvs plangere la politie impotriva mamei pentru fals in declaratii.
buna ziua!
bune sfaturile doamnei mihael_1973
si eu am avut mereu probleme cu fostul sot cand venea vremea programului de vizita. la mine insa se lasa cu batai, cu scandaluri,vorbe urate si jigniri la adresa mea, desi de fata era fiul meu in varsta de doar 4 anisori.era normal, pentru ca e barbat si in astfel de situatii, cam asa reactioneaza barbatii, de regula...=D>
nu este insa si cazul domnului Eugen, dupa cate se vede treaba. dumnealui face cu siguranta exceptie de la regula,felicitari
fostul meu sot nu are un domiciliu stabil si ,in plus, cand imi lua baiatul in vizita,dupa un program care dura mult mai mult decat imi doream eu,adica de vineri seara ora 19 pana duminica seara ora 19, innopta la cate o femeie, de'a lui:"> si imi culca copilul in pat cu el si cu respectiva,
si avea obiceiul de le mai schimba pe aceste ,,doamne''
asa cum v'a sfatuit doamna mihaela, am depus o reclamatie la politie rugandu'i sa ma ajute sa aflu domiciliul fostului sot insa ei mi'au spus ca nu e de competenta lor si ca tatal poate sa duca copilul unde doreste , atata timp cat are drept de vizita.
pentru ca era scandalagiu atunci cand venea sa ia copilul si nici nu venea regulat la programul de vizita, a trebuit sa ma descurc singura, adica l'am inregistrat audio si video,fara ca el sa stie si am folosit asta si la politie si ulterior in instanta, pentru a cere scimbarea programului de vizita.
in prezent , tatal are drept de vizita doar in prezenta mea,numai ca nu ii mai convine acest lucru si s'a lasat pagubas. in concluzienu a mai venit sa isi vada copilul de cand s'a schimbat programul de vizita
dv,daca aveti reclamatii depuse la politie, faceti in asa fel incat sa aveti si copii dupa ele. faceti de asemenea copie dupa cererea (in cazul in care o veti face) la Protectia Copilului, incercati sa aveti martori care sa vada ca minorul plange atunci cand vine mama sa dupa el,si sa va puteti baza pe acesti martori la proces,daca va permiteti,faceti si un control cu copilul la psiholog,ca sa vada starea si reactia micutului atunci cand vine vorba de mama sa si cu toate aceste DOVEZI, deschideti un proces in care sa cereti un alt program de vizita.
multa bafta si sa va ajute Dumnezeu!