avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliminarea unui copil din alt concubinaj din dreptul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliminarea unui copil din alt concubinaj din dreptul la moștenire

Buna ziua ! In urma unui proces de succesiune , o bunica vrea sa treacă niște proprietăți doar pe numele soției , și nu și a soțului , deoarece soțul mai are un copil cu alta femeie și nu dorește ca acesta sa vina cu pretenții la teren . Se poate întocmii cumva contractul de succesiune astfel încât sa se specifice cine pot fi urmași și cine nu ? Ocolind in acest caz , copilul din alt concubinaj . Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:46, 28 Septembrie 2022
descrieti mai bine situatia ca asa cum ati zis... contract de succesiune nu exista.
Bunica e proprietar si vrea sa ii dea nepoatei ?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
Nu se poate face astfel de contract notarial de succesiune care să condiționeze care să fie mostenitorii și care nu.

Dar n-am înțeles ce vrea să faca bunica, pentru că pentru moștenire nu se fac acte anterior, sau cel mult un testament, dar care poate fi atact de moștenitorii rezervatari.

Pe bunică o moștenesc în ordine copii ei, nu nepoții.
Nepoții la rândul lor își vor moșteni părinții.

Reveniți pe forum cu detalii clare.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
Nu știu exact termenii judecătorești . Posibil sa fi formulat greșit folosind termenul de bunica …
Bunica mea este la finalul unui proces de împărțite a unor proprietăți , cu frații ei . Și ea doreste ca după finalizarea procesului sa treacă toate prioritățile pe numele mamei mele , și sa nu îl treacă nicăieri pe tata . El având încă un copil din alt concubinaj . Existând teama ca acel copil sa vina cu pretenții la proprietăți . Dar sigur se vor isca certuri și se doreste eliminarea acestei frici , a tatei , de a rămâne in “aer” fără nici un act . Ei fiind căsătoriți legal . Se poate face ceva pentru a evita posibilitatea copilului din celălalt concubinaj sa vina cu pretenții la moștenire ?
de ce vrea sa treaca pe numele mamei cand mama o mosteneste oricum? mama mai are frati ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Celălalt copil este fratele dumneavoastră, și își va moșteni tatăl în cotă egală cu dvs, numai dacă va fi ceva de moștenit.
Legea nu piermite dezmoștenira, deci fratele dvs are calitatea de moștenitor rezervatar al tatălui său, repet, numai să aibă ce moșteni..

V-am mai spus mai sus că nepoții nu au drept de moștenire a bunicilor.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2022
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Transmiterea proprietatii de la parinti la copii cristina1112 cristina1112 Buna dimineata! am nevoie de un sfat corect din punct de vedere legal in urmatoarea situatie:mama mea care are un frate si doar tatal in viata, mama a ... (vezi toată discuția)
Mostenire 9999 9999 suntem 2 surori iar tatal nostru a zis ca ii face acte mamei pe casa,dar problema este ca tatal nostru mai are in copil din prima casatorie care ii poarta ... (vezi toată discuția)
Succesiune foster foster Buna ziua si ma bucur ca exista un forum cu asa ceva ptr toata lumea. Am si eu o problema putin mai conplicata parerea mea in legatura cu succesiunea pe ... (vezi toată discuția)