avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliminarea unui copil din alt concubinaj din dreptul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliminarea unui copil din alt concubinaj din dreptul la moștenire

Buna ziua ! In urma unui proces de succesiune , o bunica vrea sa treacă niște proprietăți doar pe numele soției , și nu și a soțului , deoarece soțul mai are un copil cu alta femeie și nu dorește ca acesta sa vina cu pretenții la teren . Se poate întocmii cumva contractul de succesiune astfel încât sa se specifice cine pot fi urmași și cine nu ? Ocolind in acest caz , copilul din alt concubinaj . Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:46, 28 Septembrie 2022
Da , mama mai are un frate .
In afara de ce obține din partajul cu fratii, bunica mai are bunuri,
Daca mai are si nu il lasa pe baiat fara nimic, ii poate dona fetei ( mamei dvs) și astfel bunurile vor di proprii,nu ii imparte cu tatal dvs.
Tata nu are de ce se supara , el e proprietar pe bunurile facute impreuna cu mama sau pe alea moștenite de el de la parinti..
Atunci vedeti ca fiind o solutie sa nu se treaca nimic si pe numele tatei ? Conteaza daca acest trasfer de proprietate intre bunica si mama mea , este facut in timpul casniciei ? II revin automat tatei drepturi sau totul depinde de mama dupa aceea ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ii doneaza mamei va fi bun propriu ql mamei, daca " ii vinde", va fi bun comun cu tatal dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmiterea proprietatii de la parinti la copii cristina1112 cristina1112 Buna dimineata! am nevoie de un sfat corect din punct de vedere legal in urmatoarea situatie:mama mea care are un frate si doar tatal in viata, mama a ... (vezi toată discuția)
Mostenire 9999 9999 suntem 2 surori iar tatal nostru a zis ca ii face acte mamei pe casa,dar problema este ca tatal nostru mai are in copil din prima casatorie care ii poarta ... (vezi toată discuția)
Succesiune foster foster Buna ziua si ma bucur ca exista un forum cu asa ceva ptr toata lumea. Am si eu o problema putin mai conplicata parerea mea in legatura cu succesiunea pe ... (vezi toată discuția)