avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Părinții divorțați - implicarea grădiniței
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Părinții divorțați - implicarea grădiniței

Bună ziua! Sunt educatoare și am in grupa un copil cu părinții divorțați. In urma divorțului cei doi au custodie comună dar mama ne-a spus că tatăl nu are voie sa ia copilul de la grădiniță. Tatăl dorește să vina la grădiniță sa viziteze copilul iar noi cadrele didactice trebuie sa stăm lângă ei sa nu plece din grădiniță cu copilul. Mie nu mi se pare in regulă, dar as vrea sa știu dacă este legal sa se procedeze așa sau ce răspuns am putea da noi pentru a nu fi implicați în problemele lor personale. Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:34, 29 Septembrie 2022
Dreptul la legături personale nu este doar cel al părintelui ci şi, în primul rând, dreptul copilului. Părintele care exercită custodia în mod unic ori părintele unde copilul locuieşte nu poate refuza contactul celuilalt părinte cu copilul din cauza animozităţilor dintre cei doi părinţi sau din cauză că sunt întârzieri ale plăţii pensiei de întreţinere.”
Sigur! Perfect de acord. Dar noi ce am putea sa le zicem ca să nu fim implicate? Sa facă asta in afara programului grădiniței. Sau trebuie sa acceptam situația așa cum e?
gradinita nu e un loc potrivit pt vizite parintesti, sa si-l vada in timpul liber.
Probabil ca, daca ii interzice sa il ia de la gradinita, ii interzice si sa il vada in timpul liber. Programul e litera de lege.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
asta nu mai e treaba gradinitei. parintii trebuie sa o rezolve amiabil sau in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu custodie comuna tata are dreptul sa ia de la gradinita copilul ... Timea-Eniko Timea-Eniko Cu custodie comuna Tata are dreptul sa ia de la gradinita copilul daca e stabilit la mine sí nu a cerut ora de vizita? (vezi toată discuția)
Drept vizitare minor cmutulescu cmutulescu cat are tatal drept sa isi vada copilu; ce permite legea? (vezi toată discuția)
Tatal renunta la legaturile personale cu copilul dar are custodie comuna diutza2012 diutza2012 Buna seara!eu am divorta acum 2 ani, in instata tatal a renuntat la legaturile personale cu copilul insa custodia este comuna este normal asa ceva?Eu acuma ... (vezi toată discuția)