avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valorificare cota 1/6 restituita in natura conform ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valorificare cota 1/6 restituita in natura conform legii 10/2001

Buna ziua!

Am primit in natura cota 1/6 dintr-un apartament intr-un imobil nationalizat, conform unei decizii definitive a Curtii de Apel, apoi am primit protocolul de predare-primire de la Administratia Fondului Imobiliar Sector 1, pentru cota de 1/6. Pentru restul de 5/6 exista mai multi alti mostenitori, unii decedati fara urmasi, altii care au depus notificari in 2001 pe legea 10 insa nu au primit Dispozitia Primarului niciodata. Acestia nu au actionat in judecata Primaria, asa cum am facut eu, si prin urmare nu a fost solutionata in 21 de ani notificarea lor, probabil va mai dura inca 20 de ani... Intrebarea mea este daca as putea cumva sa intru in posesia celor 5/6 printr-o iesire din indiviziune respectiv plata unei sulte? Personal nu vad cum s-ar putea face asta din moment ce celelalte 5/6 ar fi impartite intre mai multe tulpini de mostenitori, din care unele tulpini nu mai au urmasi, iar cei 3 mostenitori inca in viata nu au primit Dispozitie de Primar si au ramas pasivi in asteptarea solutionarii notificarii lor?!?
Pe de alta parte ce solutie intrevedeti pentru ca eu sa pot beneficia totusi de partea de 1/6 restituita in natura?
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2022
sorinci, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:15, 30 Septembrie 2022
Nu puteti folosi casa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! care este modalitatea legala pentru plata sultei ... ZLili ZLili Buna seara! Care este modalitatea legala pentru plata sultei in urma succesiunii? Daca o tulpina nu are cont bancar, cum pot sa duc la indeplinire sentinta ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune! Toth Sz. Toth Sz. in speta este vorba despre un bun imobil, sub forma unei proprietati private, alcatuita din casa anexe gospodaresti, precum teren aferent. proprietari sunt ... (vezi toată discuția)
Iesire in indiviziune vali_085 vali_085 Buna ziua! Am cumparat cota de 5/8 din garsoniera nasei mele (dreptul ei in urma unei succesiuni). Ceilalti coproprietari nu au declarat la momentul ... (vezi toată discuția)