avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG dizolvare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG dizolvare

Se dă un ONG în următoare situație:

- insolvabil
- scopul nu mai poate fi îndeplinit
- 2 dintre cei 3 membri doresc să se retragă
- sediul nu mai este valabil

Este evident că este iminentă dizolvarea, însă nu știu exact cum trebuie procedat și nici ce se întâmplă cu datoriile...
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:58, 14 Noiembrie 2022
Bună seara,

Trebuie făcută acțiune la instanța de judecată. Luați legătura cu un avocat specializat în asociații/fundații.

Av. Samuel Micula

Toți avocații "specializați" cu care am discutat mi-au spus același lucru: "de ce nu așteptăm să vă acționeze în instanță creditorii, și vedem atunci?"... Și niciunul nu mi-a indicat exact ce se întâmplă cu datoriile, răspunsul fiind, din nou, la unison "nu știu exact"
la asa o intrebare generala evident ca nu are cum sa va raspunda cineva in mod clar si acoperitor, caci situatia depinde in realitate de foarte multe aspecte, acele datorii in functie de cauzele care le-au generat pot sa produca sau nu riscul de a se atrage raspunderea persoanelor din conducerea asociatiei etc. Asa ceva nu puteti rezolva / clarifica prin intrebari punctuale pe un forum de discutii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea unei asociatii nonprofit jean59 jean59 Cat ma costa desfiintarea unei asociatii nonprofit sau daca se pot transfera unei alte persoane ? (vezi toată discuția)
Asociatie sportiva assportiva assportiva Detin o asociatie sportiva non-profit infiintata in anul 2011,fara datorii, dar din cauza problemelor financiare doresc sa o vand sau sa caut investitori ... (vezi toată discuția)
Datorii finante edeward edeward ce se intampla in cazul in care un ONG (asociatie culturala non-profit) are datorii la ”stat” (administratia financiara, amenzi vamale etc.) si nu ... (vezi toată discuția)