avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor 2
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor 2

buna ziua.
vreau sa se le multumesc tuturor celor care mi-au raspuns la intrebarea precedenta
ma intereseaza daca se poate face un certificat de mostenitor care sa nu contina masa succesorala, sa il pot folosi ca sa pot accesa conturile din banci ale defunctului meu tata, pentru ca nu am altceva de mostenit decat conturile din banci. va multumesc
Cel mai recent răspuns: profagabi , utilizator 07:47, 21 Ianuarie 2010
buna ziua!
este un certificat de calitate de mostenitor, cu acesta mergeti a banci si incercati sa aflati conturile tatalui dvs.
Am urmarit si celalalt topic deschis de dvs.
Deci, pt o mai buna intelegere, exista 2 feluri de certificate care se aplica in speta dvs.:
- certificat de mostenitor ( care indica masa succesorala, cotele etc.) si pe care nu-l puteti obtine momentan pt ca nu stiti din ce se compune masa succesorala - referitor la conturi;
- certificat de calitate de mostenitor ( care indica faptul ca dvs. sunteti mostenitor si atat), cu care mergeti la banci si solicitati raspuns la intrebarea daca avea tatal dvs. conturi acolo.
Succes!
va multumesc foarte mult pentru lamuriri.
Va doresc succes si spor la lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de calitate de mostenitor casavie casavie Cum se poate obtine Certificatul de Calitate de Mostenitor la Notariat. Sunt unicul mostenitor si am toate documentele pentru dezbaterea successiunii: ... (vezi toată discuția)
Pot solicita băncii un extras de cont al defunctului pe baza declarației de acceptare a moștenirii? Îmi trebuie la dezbaterea succesiunii favex favex Cu o declaratie de acceptare expresa a mostenirii, deci in perioada de optiune succesorala, pot solicita bancii un extras de cont al defunctului de la momentul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua! 1. Masa succesorala se poate stabili pana in ziua dezbaterii succesiunii? 2. Ce inseamna mai exact \\\\"dezbaterea succesiunii\\\\"? Unui ... (vezi toată discuția)