avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am un copil de 1 an si 9 luni care nu a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am un copil de 1 an si 9 luni care nu a fost recunoscut ...

Buna ziua, am un copil de 1 an si 9 luni care nu a fost recunoscut de tatal lui pana acum 2 zile cand am primit acasa act de la starea civila cum ca s a dus si a recunoscut copilul si ca trebuie sa ma duc sa predau certificatul vechi unde la tata mentionez ca este linie si sa l ridic pe cel nou! Nu vreau sa accept asa ceva, ce pot face ? Pot refuza ? Daca da, cum si care sunt pasii?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 14:43, 2 Octombrie 2022
Nu puteti refuza, insa va puteti adresa instantei de tutela sa reglementeze relatia dintre tata si copil (ii cereti pensie de intretinere, stabiliti un program de vizita, exercitarea autoritatii parintesti).
Dar pe ce baza a recunoscut el copilul? Se poate asa ceva? Daca eu sun ca nu este al lui?
Mie imi este frica de el, m a amenintat ca o sa imi ia copilul... nush cum sa fac sa aman cat mai mult aceasta procedura care stiu ca este legala... ce pot face?
Chiar dacă nu mergeți sa ridicați certificatul de nastere acesta își produce efecte. Copilul are acum 2 părinți cu drepturi și obligații egale.
Dacă va este teama sa nu va ia copilul( pentru ca acum are acest drept) trebuia sa va adresați instantei de judecata cu o cerere prin care sa solicutati ca domiciliul copilului sa fie stabilit în mod legal la dvs și eventual sa exercitati autoritatea parinteasca asupra lui in mod exclusiv.
Este bine sa solicitati și pensie de întreținere. În orice caz, contactați un avocat și o sa va explice în detaliu toate aspectele juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt recent despărțită de tatăl copilului ,nu ... Alina Ghi. Alina Ghi. Buna ziua! Sunt recent despărțită de tatăl copilului ,nu suntem căsătoriți, dar copilul este recunoscut de tatal lui. Pot incheia un act de comun ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie si cum obtin hotararea judecatoreasca de incredintare a unui minor? GeorgiAnaSofia GeorgiAnaSofia Buna ziua. Fetita mea are 1 an, locuieste exclusiv cu mine, tatal nu plateste pensie, nu se intereseaza de ea, nu o viziteaza. A recunoscut-o, este in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Adda1989 Adda1989 Buna ziua. As avea nevoie de cateva informatii va rog frumos. Situatia sta cam asa. La varsta de 16 ani am avut o relatie cu un baiat, am ramas gravida si acum ... (vezi toată discuția)