avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... psihoterapie copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

psihoterapie copil minor

Buna ziua, in cazul in care unul dintre parinti nu este de acord cu inceperea unui demers psihoterapeutic pt un copil (varsta 15 ani), ce se poate face? Psihoterapeutul poate lucra cu copilul, si daca da, in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:19, 3 Octombrie 2022
Este posibil sa aveti nevoie de o hotărâre judecătorească.
Vedeți ce zice și psihoterapeutul.

În mod normal, ar trebui acordul scris al ambilor părinți.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatoriu acordul ambilor parinti, daca nu procedeaza astfel este abatere disciplinara.

Daca minorul isi doreste si simte ca are nevoie sau parintele considera astfel, se poate cere in instanta de tutela suplinirea consimtamantului celuilalt parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplinire consimtamant parinte lolo0112 lolo0112 Buna ziua. Pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa suplineasca acordul celuilalt parinte pentru iesirea temporara din tara a minorului, pe ... (vezi toată discuția)
Relocare in cazul in care parintele care are si copilul in crestere doreste relocarea intr-o alta tara este nevoie de acceptul celuilalt parinte? se poate ca acesta sa ... (vezi toată discuția)
Obtinere tutela minor / incredintare ContSters159772 ContSters159772 Buna ziua! As dori sa stiu in ce conditii se poate obtine tutela unui minor. Eu si tatal copilului minor in varsta de 10 ani ne-am despartit cand copilul ... (vezi toată discuția)