avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce s-a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce s-a intamplat in ...

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce s-a intamplat in urmatoarea speta: la inceputul anului 2021 am depus o plangere penala la sectia de politie de care apartin. Anul acesta am primit de la ei un referat cu propunere de clasare. Am depus in termen de 20 de zile o contestatie la procurorul ierarhic superior care insa nu mi-a raspuns nici pana azi! m-am adresat instantei aratand motivele pt care consider ca politia a gresit dar si faptul ca procurorul nu mi-a comunicat solutia in termen. Azi primesc de la judecatorie o citatie in care sunt anuntata sa ma prezint la termenul stabilit in fata instantei si mi s-au comunicat si drepturile.

Ce nu am inteles:
- daca sunt chemata in instanta si nu am un avocat (pentru ca nu imi permit unul!) inseamna ca nu mi se permite sa vorbesc sau ca mi se poate respinge cererea pe acest motiv?
- dosarul a aparut pe portalul instantelot, asta inseamna ca judecatorul a restituit dosarul la parchet, mi-a admis plangerea si a dispus inceperea urmaririi penale a inculpatilor?
Imi cer scuze, nu stapanesc limbajul juridic, cred ca ati inteles ce zic.

Multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2022
Lumyna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 14:08, 5 Octombrie 2022
Ați primit citație, cel mai probabil, pentru termenul la care se va judeca plângerea dumneavoastră împotriva soluției de clasare. Veți avea dreptul să vorbiți.

Faptul că dosarul apare pe portalul instanței înseamnă tocmai asta - că e pe rolul instanței, nu că ar fi fost trimis înapoi la procuror.
multumesc pentru raspuns! va mai deranjez cu o intrebare: in procesele penale nu se foloseste comunicarea electronica?

Cabinet avocat Mihai Gaita a scris:

Ați primit citație, cel mai probabil, pentru termenul la care se va judeca plângerea dumneavoastră împotriva soluției de clasare. Veți avea dreptul să vorbiți.

Faptul că dosarul apare pe portalul instanței înseamnă tocmai asta - că e pe rolul instanței, nu că ar fi fost trimis înapoi la procuror.

Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2022
Lumyna, utilizator
Este posibil, dar numai daca solicitati dumneavoastra sa fiti citata prin e-mail.

Lumyna a scris:

multumesc pentru raspuns! va mai deranjez cu o intrebare: in procesele penale nu se foloseste comunicarea electronica?

multumesc! am solicitat asta insa citatia mi-a venit prin posta cu confirmare de primire. O sa trimit din nou, separat, prin posta, odata cu notele scrise. Eu am calitatea de petent si inteleg ca prezenta nu e obligatorie la termen, putandu-se judeca si in lipsa.

Este posibil, dar numai daca solicitati dumneavoastra sa fiti citata prin e-mail.

Lumyna a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat pentru ceva ce nu am facut Laurentiu-R Laurentiu-R Am primit un plic de la tribunal in care sunt acuzat de inselaciune(un anume domn depuse o plangere impotriva mea si a inca unui individ ca l-am inselat cu o ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei nup smeagull smeagull Buna ziua, Un nebun mi-a facut o plangere penala prin primavara - vara 2013. Am dat declaratii la politie, si am primit acasa NUP-ul. Acum am vazut pe ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata, inculpat si....petent dorotheea dorotheea Un apropiat a fost citat, in calitate de PETENT, in urma unei plangeri de clasare a unui dosar penal, , in care este parte vatamata,de catre Parchet In CPP ... (vezi toată discuția)