avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare imputernicire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare imputernicire

Buna seara!

In ce masura se poate contesta o imputernicire in conditiile in care aceasta este facuta cu mai putin de o luna de zile inaintea decesului tatalui?
Sora mea afirma ca aceasta a fost dorinta tatalui meu de a o imputernici pe ea sa scoata niste bani dintr-un cont bancar, in conditiile in care ea era deja imputernicita pe acel cont.Banuiesc ca nu stia ca poata sa scoata bani de pe cont si fara imputernicire de aceea a facut tot ce i-a fost in putinta sa faca acea imputernicire, deoarece tatal meu a refuzat in nenumarate randuri sa scoata banii pentru ea.
Este legal ca un notar sa faca o imputernicire in cazul in care cel care face imputernicirea este intr-un stadiu avansat de boala, care poate sa ii afecteze buna judecata?
Se poate contesta aceasta imputernicire?Iar daca da care este termenul legal pentru a o contesta?

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2022
erhabe, utilizator
Cel mai recent răspuns: erhabe , utilizator 23:29, 4 Octombrie 2022
A declarat deja ca i-a impartit cu celalalt frate.La banca nu mai este nici un ban in cont.
A declarat...unde?
Dati si dvs detalii ...cand i-a scos etc.
Nu e in interesul meu sa va scot cuvintele cu cleștele.
Am facut plangere la politie unde abia dupa doi ani i-a audiat pe cei doi cel caruia i-a fost repartizat dosarul.Acolo s-au cam contrazis ei in declaratii dar sora a declarat ca i-a scos pentru ca i-a facut tata imputernicire.Care nu stiu cat de legala este si cum de respectivul notar s-a deplasat la domiciliul tatalui sa o faca in conditiile in care tata abia mai vorbea si era clar ca starea sa de sanatate este foarte grava judecata sa fiind clar afectata.De altfel la trei saptamani dupa ce a zis ca i-a fost facuta imputernicirea tata a decedat.
Politia a clasat cazul, in care eu reclamasem si furtul bunurilor din apartamentul tatalui fara ca succesiunea sa fie facuta.
Au spus ca in cazul furtului nu exista fapta iar pentru abuzul de incredere nu am facut eu sesizare, eu cerand sa fie pedepsiti pentru toate faptele de care se fac vinovati.Voi contesta ordonanta de clasare pentru ca nu m-au lasat nici sa consult dosarul sau sa depun probe.Au refuzat sa ia si de la BCR nu extras de cont pentru a se vedea cand, cine si in ce fel a retras banii din cont de aici reiesind destul de clar daca au fost luati legal sau nu.La notar sora a refuzat la fel sa depuna la dosar imputernicirea deci eu nu stiu nici acum ce scrie in acea imputernicire.Voi face inca o cerere de consultare a dosarului si voi face si contestatia la ordonanta de clasare urmand sa ma duc pana in instanta daca imi respinge si contestatia pentru ca am inregistrari in care tatal meu spune cum sora i-a sustras cardul bancar si a pus non stop presiune pe el sa ii dea banii ei, el refuzand mereu spunandu-i ca a pus banii in cont pentru a fi impartiti in mod egal intre cei trei copii.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2022
erhabe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura notariala persoana muribunda erhabe erhabe Buna seara! Este normal ca un notar sa intocmeasca o imputernicire in cazul in care mandantul este o persoana trecuta de 80 de ani si aflat intr-o stare ... (vezi toată discuția)
Buna, se da urmatoarea problema. am avut un prieten care a fost ... Playa Playa Buna, se da urmatoarea problema. Am avut un prieten care a fost divortat si in urma casatoriei a rezultat un copil. Copilul e la mama. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Motivare sentinta erhabe erhabe Buna ziua! Am facut o plangere la politie pentru furt dintr-un cont bancar, plangere clasata deoarece parata a prezentat o procura in baza careia a scos ... (vezi toată discuția)