avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... SE APLICA REGULAMENTUL GDPR DACA TRIMIT POZE LA MASINI ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

SE APLICA REGULAMENTUL GDPR DACA TRIMIT POZE LA MASINI SI PERSOANE UNEI AUTORITATI PUBLICE ?

Buna ziua, vreau sa trimit o adresa la primarie si alte institutii ale statului, in legatura cu locul de parcare de resedinta si de amplasamentele unor alte locuri de parcare si a unor masini parcate neregulamentar, care imi reduc beneficiul de a avea loc de parcare de resedinta si respectiv spatiul acestuia, si totodata sa arat si ce se intampla pe langa el si in toata parcarea, in acest sens am facut unele poze pe care vreau sa le atasez la adresa, ca sa se vada situatia de fapt si de drept , poze in care se vad numerele de inmatriculare si locurile din parcare aferente, si alte persoane trec prin parcare, voiam sa va intreb : SE APLICA REGULAMENTUL GDPR IN CAZUL POZELOR MASINILOR DIN PARCARE ATASATE LA O ADRESA CATRE PRIMARIE, poze folosite in interes legitim, pentru a putea dovedi si arata situatia reala si prezenta la fata locului ?!?! Risc ceva daca le trimit, comunic autoritatilor statului, ca anexe la adresa, pentru a putea rezolva o problema cu care ma confrunt in legatura cu locul de parcare ?!
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2022
CRISTIAN N-I, utilizator
Cel mai recent răspuns: CRISTIAN N-I , utilizator 08:48, 4 Octombrie 2022
nu. GDPR nu e aplicabil persoanelor fizice.
da, riscati, din partea celor ale caror masini au fost fotografiate. indiferent de intentie. si ei au drepturi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimiteti linistit pozele, dar cu numerele masinilor blurate sau sterse. Si mentionati in reclamatia/reclamatiile dvs. ca se poate face constatare la fata locului, cel mai bine in intervalul de timp X (pe care il veti preciza).
Eu stiu ca nu este aplicabil persoanelor juridice, daca la asta va referiti, in ce priveste riscul, toti avem drepturi, nu consider personal ca as aduce atingere vietii private , si ce as risca mai exact, pentru ca pozele le folosesc in interes legitim in relatia cu o autoritate publica , pentru a face cunoscuta situatia, cu scopul de a faciilita solutionarea cu celeritate a cererii mele, autoritate care nu are dreptul sa furnizeze la alti terti datele sau sa divulge cele comunicate de mine si care este operator de date cu caracter personal, eu nu pot sa merg sa-i zic primariei vino tu sa vezi situatia din parcare si dupaia sa-i trimit cererea, consider ca raspunsul dvs. nu este argumentat pe baze legale si cam vag in explicatii , parcarile fiind pe domeniul public si eu nepostand pe retele sociale sau la mass media aceste poze, scopul meu nefiind de a trimite poze cu masini care sunt parcate neregulamentar sau pietoni care merg pur si simplu pe strada in vederea sanctionarii lor, cu toate ca unii ar merita asta !

adriandimitriu a scris:

nu. GDPR nu e aplicabil persoanelor fizice.
da, riscati, din partea celor ale caror masini au fost fotografiate. indiferent de intentie. si ei au drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitaţie poliţia locală parlucian parlucian Bună. Fratele meu a primit o invitaţie de a se prezenta la sediul Poliţiei Locale din oraşul nostru, Arad, în legatură cu o ... (vezi toată discuția)
Contestație pv auto rabinu85@yahoo.com rabinu85@yahoo.com Buna ziua , exista vreo posibilitate sa contest sancțiune aplicată nonconformista cu situația in care a-și fi fost suprins / depistat in trafic ! Am parcat ... (vezi toată discuția)
Amenda de la politia locala pentru parcare neregulamentara victorianu victorianu Buna Seara. Am primit o amenda de la PL pentru parcare neregulamentara pe trecerea de pietoni cf. prevederilor art. 143 a 142 e din RAOUG 195/2002 / OUG ... (vezi toată discuția)