avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, ce se întâmplă dacă , în cazul unui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, ce se întâmplă dacă , în cazul unui proces de ...

Bună ziua, ce se întâmplă dacă , în cazul unui proces de divorț din culpa exclusiva a paratului, proces prin care se solicită si daune , paratul nu se prezintă la nici un termen. Cum se încheie acest proces?
Se judecă în lipsă. Este total dezavantajat că nu se prezintă.

Dacă și-ar angaja avocat care să-i facă o apărare ca la carte, poate ar obține o soluție mai bună, și chiar poate ar scapa de a fi obligat să plătească daune materiale și/sau morale.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2022
Dapix, utilizator
Instanta va stabili daca este intr-adevar o culpa exclusiva sau nu si va stabili daca este intemeiata solicitarea de acordare a daunelor, cu prezenta sau fara prezenta paratului. Intr-adevar prezenta paratuluisi apararile formulate de acesta pot influenta solutia care se va pronunta in dosar.
Poate sa nu se prezinte dar ar fi util sa își angajeze avocat,este o diferență între a avea un profesionist alături și a sta în pasivitate,fără a face aparari și fără a administra probe...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri dupa divort bogdan49 bogdan49 In cadrul unui proces de divort reclamantul depune inscrisuri prin care demonstreaza ca este despartit in fapt si in drept de peste 6 ani. Potrivit N.C.P.C va ... (vezi toată discuția)
Divorț Iuliad20 Iuliad20 Daca nu ma prezint la tribunal pt sedinta de divorț, ce se intampla? Eu sunt “pârâta”. Spuneți-mi va rog daca este necesar sa merg sau nu...va multumesc (vezi toată discuția)
Daca cererea se va respinge carmenuta.c carmenuta.c daca cererea de divort se va respinge voi mai putea introduce ulterior o alta cerere de divort? (vezi toată discuția)