Buna ziua. Tatal meu vrea sa cumpere un apartament pe numele copilului meu. Eu voi naste in ianuarie. Vrea sa astepte pana atunci si sa il cumpere pe numele lui si sa nu i-l ia nimeni. Se poate face acest lucru? Nu vrea nici eu, nici tatal copilului sa avem drept sa il vindem, vrea siguranta ca ii va ramane si va decide copilul ce face cu el cand va fi adult. Multumesc
Nu se poate cumpăra fără bani. Nici nu se mai poate numi vânzare/cumpărare făra bani.
Copilul care se va naște va trebui să vină pe lume cu întreaga sumă de bani cât valorează imobilul.
V/C se face acum prin virament în cont bancar. Este imposibil pentru un minor făra bani și fara venituri să poată cumpara un imobil prin efectuarea plății prin virament bancar.
Ordinul de plată primit de la bancă se duce la notar si ramâne în dosar în arhiva notarilor.
Pe scurt, legislativ și practic, este imposibil un asemenea contract.
Deci singura varianta este sa il cumpere tata si apoi sa il doneze minorului, si sa stipuleze cumva ca nu poate fi vandut pana ce minorul nu va avea de exemplu 24 ani...Multumesc frumos pentru raspuns
Donație se poate, dar și aia nu-i atât de simplă. Trebuie să implicați și autoritatea tutelară de la primăria de domiciliu de unde se află minorul și imobilul.
Trebuie un tutore pentru minor. Vă explică detaliat notarul.