avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sotul schimbă yala intrare apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sotul schimbă yala intrare apartament

Buna ziua

Ce poate face o femeie careia sotul schimba butucul de la usa apartamentului proprietatea lui pentru ca sotia sa nu mai poata intra in casa lui deoarece ea are apartament proprietate personala. Precizez ca sotia este fara cusur, ca sa evit eventualele ironii. Va stau la dispozitie pentru a va oferi detalii concludente juridic. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2022
wazz, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:34, 5 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
”Dacă sotia nu avea o locuință personala în care sa poata sta nestingherita avea posibilitatea sa solicite, pe calea instantei de judecata, reintegrarea ei în domiciliul comun.
Astfel de cereri nu se admit când celalalt sot are o locuință de care poate dispune imediat( nici măcar dacă aceasta este inchiriata).
fapta soțului poate avea ca o consecinta direct doar solicitarea divorțului din culpa exclusiva a acestuia.”
acest răspuns util
ce poate sa faca femeia altceva decat sa merga la casa ei si sa dea divort ? Nu e nimic altceva de facut.
Poate chema politia la fata locului si il poate amenda in baza legii 61/91, dar nu il poate obliga sa o primeasca.
acest răspuns util
Ce rost are sa faca ceva, sa se expuna unei situatii potential periculoase, agresive sau violente? Introduce actiune de divort si eventual partaj, aceasta este calea legala. Restul sunt sicane. Fiecare isi alege calea de urmat, cu tot cu consecinte.

Cert este ca aveti dreptul sa va luati lucrurile personale, inclusiv cu ajutorului unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare acces locuinta Imira Imira Sunt divortata, dar locuim in continuare in acelasi apartament. Fostul sot mi-a blocat usa de vreo cateva ori sub diferite pretexte, reusind cu greu sa intru ... (vezi toată discuția)
Fostul soț a încuiat sufrageria și a părăsit locuința comună. am dreptul să schimb butucul ușii fără să îi dau și lui o cheie? aura19731991 aura19731991 Buna seara.am divortat de 2 ani.dar nu am partajul facut.locuiesc cu baiatul meu in casa.baiatul e cu handicap accentuat.sotul meu a parasit locuinta comuna de ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot elabina elabina Am venit din italia acum o luna de zile,dat fiind ca sotul meu este o fire violenta am vrut ca mama mea sa locuiasca cu noi sa ma apere de violentele sotului ... (vezi toată discuția)