avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce spun art. 841si 847 din codul civil ? multumesc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce spun art. 841si 847 din codul civil ? multumesc

fratele mamei mele a facut testament unui cetatean in care declara ca este testamentul la facut la 88 de ani .si lasa Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua !
Art. 841
Liberalitatile, fie facute prin acte intre vii, fie facute prin testament, nu pot trece peste jumatatea bunurilor dispunatorului, daca la moarte-i lasa un copil legitim; peste o a treia parte, daca lasa doi copii; peste a patra parte, daca lasa trei sau mai multi. (C. civ. 664 si urm., 874 si urm., 939).
Art. 847
Libertatile prin act sau intre vii sau prin testament, chiar vor trece peste partea disponibila, vor fi reduse la aceasta parte. (C. civ. 841 si urm., 1641).
Cu stima !

Daca fratele mamei dvs. nu are copii, testamentul nu are de cine sa fie atacat.
Linia descendetilor care pot ataca acest act nu e limitata.
Mai mult , mostenitori rezervatari sunt sotul supravietuitor si ascendentii privilegiati. (parintii )
(chiar dacav nu sunt copii , exista alte categorii de mostenitori care pot desfiinta sau supune reductiunii aceasta liberalitate)
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie ContSters188379 ContSters188379 mama sa recasatorit .el avea un copil din prima casatorie si ea 2.dar el avea un apartament de unde era mostenire de la prima sotie .apartamentu sa vandut si ... (vezi toată discuția)
Parintii vand pamantul nepotilor nu copiilor ContSters98379 ContSters98379 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Bunica mea are 3 copii, si este inca in viata. S-a inteles cu copii sa le dea cate 20 ari de teren loc de casa. 2 dintre copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire - urgent dadam dadam Stimate Doamne, Stimati Domni, Ma adresez Dumneavoastra in speranta ca voi primi un raspuns cit mai repede cu putinta. Prezint mai jos cazul a doua surori, ... (vezi toată discuția)