avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina mea era in parcare amenajata si platita. Vecina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina mea era in parcare amenajata si platita. Vecina care are ...

Masina mea era in parcare amenajata si platita. Vecina care are loc de parcare vis-avis, a intrat cu spatele dorind sa parcheze si fara sa se asigure a intrat in usa masinii mele care era intredeschisa, eu aspirand interiorul. Noroc ca plecasem si eram in spate la porbagaj ca altfel intra in mine. In constatarea amiabila recunoaste ca nu s-a asigurat. Surpriza este ca asiguratorul ei refuza plata si imi trimite aiurea ca motivare art 145 , care se refera la oprire si stationare! In locul usii putea fi un copil, iar domnii de la sigurare nu fac nici o referire la obligatia doamnei de a se asigura, mai ales ca mersul cu spatele si parcarea cu spatele implica niste precautii suplimentare. As dori o parere si un sfat. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2022
Mihail55, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:38, 7 Octombrie 2022
Art. 145 se refera la o obligatie :
Articolul 145
Se interzice conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier și pasagerilor că în timpul opririi sau staționării să deschidă ori să lase deschise ușile acestuia sau să coboare fără să se asigure că nu creează un pericol pentru circulație.

Dati asiguratorul in judecata, este culpa comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine e vinovat în situația prezentatã mai jos? adu12adryan adu12adryan salutare dragi colegi va cer sa ma lemuriti si pe mine in urmatoarea problema ma aflam stationat in perimetrul unui peco pasagerul meu din dreapta spate a ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am nevoie de o mica lamurire din partea dumneavoastra ... Gabriel19_82 Gabriel19_82 Buna seara, Am nevoie de o mica lamurire din partea dumneavoastra daca este posibil. In data de 12.08.2020 m-am deplasat la piata din orasul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
In timp ce faceam curat la masina mea parcata in parcare amenajatav ... Mihail55 Mihail55 In timp ce faceam curat la masina mea parcata in parcare amenajatav vecina care are loc de parcare vis-a-vis a executat mergand cu spatele manevra de parcare ... (vezi toată discuția)