avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata impozitului pe anul anterior se trece in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata impozitului pe anul anterior se trece in registrul casari si plati?

Plata impozitului pe anul anterior se trece in registrul incasari si plati?
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:28, 7 Octombrie 2022
da dar nu este deductibila acea plata , dar de trecut se trece
Dar totalul la finalul registrului nu e corect atunci. Daca nu e deductibila. Imi puteti explica va rog cum se procedeaza?
Impozitul nu se caculeaza pe baza registrului de incasari si plati.
Acolo nu toate sumele de pe plati sunt cheltuieli deductibile si nu toate incasarile sunt venituri impozabile ( de ex ...acolo se trec si banii pe care ii depuneti in banca pt anumite plati ) .

Cheltuielile si veniturile se inregistreaza in alt document ( registrul de evidenta fiscala ) , in baza acestuia se va stabili impozitul la final de an si se vor trece sumele in Declaratia unica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se inregistreaza un credit bancar in contabilitatea unei intreprinderi individuale? mirela1984 mirela1984 Buna ziua! Am o i.i. , ,neplatitoare tva. De curand, am contractat un credit bancar pe 4 ani. As dori sa ma ajutati cu modul in care se inregistreaza in ... (vezi toată discuția)
Registrul de evidenta fiscala Adriana_Stoica Adriana_Stoica Sunt PFA-activitate cod CAEN 7112, contabilitate in partida simpla. Nu sunt platitoare de TVA, am incasari de la firme platitoare de TVA. Nu am facut achizitii ... (vezi toată discuția)
Contabilitate p.f.a. sama sama sunt p.f.a. de 3 zile, va rog sa-mi spuneti ce fel de registre si ce documente trebuiesc intocmite/ ce fel de contabilitate se tine si cum? am inteles ca iti ... (vezi toată discuția)