avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Vin si eu cu o intrebare. Daca într-o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Vin si eu cu o intrebare. Daca într-o unitate angajatoare ...

Buna ziua,
Vin si eu cu o intrebare.
Daca într-o unitate angajatoare sunt doua sau mai multe organizatii sindicale dintre care unul este reprezentativ, dispozitiile art. 130 alin 5 lit a si b din Legea 62/2011 privind dialogul social
"5) Tot la prima şedinţă de negociere părţile vor consemna în procesul-verbal următoarele: a) componenţa nominală a echipelor de negociere pentru fiecare parte, în baza unor împuterniciri scrise; b) nominalizarea persoanelor mandatate să semneze contractul colectiv de muncă;"
se refera si la imputernicirea data si de sindicatele nereprezentative in vederea validarii comisiei de negociere a sindicatelor sau doar a membrilor proprii ai sindicatului reprezentativ?
Cel mai recent răspuns: ga6riel , utilizator 12:39, 16 Noiembrie 2022
Datorita unor lacune legislative, observ cu tristete ca subiectul este cat se poate de sensibil astfel 8ncat sa primesc n8ste raspunsuri...

ga6riel a scris:

Buna ziua,
Vin si eu cu o intrebare.
Daca într-o unitate angajatoare sunt doua sau mai multe organizatii sindicale dintre care unul este reprezentativ, dispozitiile art. 130 alin 5 lit a si b din Legea 62/2011 privind dialogul social
"5) Tot la prima şedinţă de negociere părţile vor consemna în procesul-verbal următoarele: a) componenţa nominală a echipelor de negociere pentru fiecare parte, în baza unor împuterniciri scrise; b) nominalizarea persoanelor mandatate să semneze contractul colectiv de muncă;"
se refera si la imputernicirea data si de sindicatele nereprezentative in vederea validarii comisiei de negociere a sindicatelor sau doar a membrilor proprii ai sindicatului reprezentativ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negocierea ccm la nivel de unitate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Ma poate ajuta cineva cu un model de imputernicire scrisa pentru componenta nominala a echipelor de negociere ccm? \\"Potrivit art. 130 al. 5),la prima ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitate dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna searaI prin sentinta civila din 01.11.2011,judecatoria a hotarat ca indeplinim conditiile de reprezentativitate(conform leg.62/2011)......intrebare: este ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca pati pati Buna ziua Exista obligativitatea incheierii unui contract colectiv de munca la nivel de unitate daca exista cel putin 21 salariati?Art. 229 din Codul Muncii ... (vezi toată discuția)