avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - lipsa titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - lipsa titlu de proprietate

Buna ziua! Pentru deschiderea succesiunii am nevoie de un titlu de proprietate in orginal insa acesta se afla la anumite rude care refuza sa mi-l dea.
Ce solutii am in aceasta situatie? Mentionez ca pe acel titlu de proprietate sunt trecute 4 persoane (1 persoana traieste, 2 decedate(au mostenitori), 1 decedata (nu s-a facut succesiunea)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:51, 9 Octombrie 2022
Buna ziua,
Exista mai multe variante.
Una dintre ele ar fi sa solicitati emiterea unui duplicat de pe titlul de proprietate de la cine l-a emis.
O alta varianta ar fi o actiune in instanta civila pe obligatia de a face.
O alta varianta ar fi o plangere penala.
Pentru oricare dintre variante exista plusuri si minusuri.
Dar, cel mai sigur, veti putea rezolva problema daca veti apela la un avocat din localitatea dvs.
Solicitați la instituția emitentă eliberarea unui duplicat de pe acel titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după 7 ani fără acte de proprietate DreamBig DreamBig Succesiune după 7 ani Salut, bunica mea a decedat acum aproximativ 7 ani, iar până acum părinți mei nu au putut face succesiunea, totuși eu unul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala paulass55 paulass55 Cum se fece dezbaterea succesorala , un teren extravilan , cu un titlu de proprietate comun pe 5 frati, din care 2 sunt decedati? Titlul de proprietate se ... (vezi toată discuția)
Succesiune vali_085 vali_085 Buna ziua! Am mers la Primaria Sapoca pentru a obtine o copie a actului care a stat la baza intocmirii rolului. De pe acea copie urma sa vad ce proprietati ... (vezi toată discuția)