avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua! Am mers la Primaria Sapoca pentru a obtine o copie a actului care a stat la baza intocmirii rolului. De pe acea copie urma sa vad ce proprietati a avut ruda decedata. Am reusit sa obtin o copie de pe un titlu de proprietate. Cum pot deschide succesiunea? De unde sa adun actele necesare pt succesiune. Ceilalti mostenitori detin actele in original dar refuza deschiderea succesiunii asteptand decesul unuia dintre mostenitori ( cre l-a randul lui nu are alti mostenitori).
Cel mai recent răspuns: vali_085 , utilizator 20:24, 8 Februarie 2010
din ce relatati e exclusa calea amiabila la notar. in acest caz singura dvs varianta este actiunea in instanta.
Da, la notar ar pierde timpul si banii.
Pentru instanta insa ar trebui sa aiba avocat.
Daca aveti macar un act puteti deschide procedura succesorala la instanta dar recomandabil cu avocat care sa stie cum sa faca.
Judecata va avea loc la ultimul domiciliu al defunctului.

avocat Claudiu Lascoschi
In 1996 s-a desbatut succesiunea la notar si cei de la Buzau nu au declarat si proprietatile din Sapoca. Cum pot intra in posesia actelor de la Sapoca. Mentionez ca in primarie am dat peste o ruda a mostenitorilor care a zis "daca aveti casa in Bucuresti nu mai aveti dreptul aici".
Eu vreau sa deschid succesiunea la tribunal dar de unde iau actele care atesta proprietatile. Am citit ceva ca se poate declara titlul de proprietate pierdut , dar nu este pierdut....il tine unul dindre mostenitori...
Faceti ce v-au spus cei doi avocati dinainte. Nu aveti alte iesiri din situatie.
Daca aveti deschis un proces , explicati situatia instantei si solicitati sa emita o adresa catre Arhiva notarilor publici, sa le comunice eventualele proprietati ale defunctului, sau cu un certificat de grefa mergeti si dvs. personal. Mai aveti o optiune -o actiune in instanta-obligatia de a face, cerand paratilor sa depun la dosar actelede proprietate ale defunctului( e mai greu de realizat dar nu imposibil).

Alte discuții în legătură

Bunuri comune vali_085 vali_085 Buna dimineata!Pentru dezbaterea unei succesiuni am solicitat o copie a tilului de proprietate al defunctului.Pe copia titlului de proprietate am observat ca a ... (vezi toată discuția)
Help !! copie titlu de proprietate theathea theathea Va rog sa-mi spuneti carei institutii sa ma adresez pt a-mi elibera o copie legalizata dupa un titlu de proprietate eliberat de COMISIA JUDETEANA PT. ... (vezi toată discuția)