avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua! Am mers la Primaria Sapoca pentru a obtine o copie a actului care a stat la baza intocmirii rolului. De pe acea copie urma sa vad ce proprietati a avut ruda decedata. Am reusit sa obtin o copie de pe un titlu de proprietate. Cum pot deschide succesiunea? De unde sa adun actele necesare pt succesiune. Ceilalti mostenitori detin actele in original dar refuza deschiderea succesiunii asteptand decesul unuia dintre mostenitori ( cre l-a randul lui nu are alti mostenitori).
Cel mai recent răspuns: vali_085 , utilizator 20:24, 8 Februarie 2010
nu am deschis inca procesul deoarece m-am lovit de rudele din primarie ale celorlalti mostenitori si nu am reusit sa obtin toate documentele. De une sa iau un duplicat al titlului de proprietate. Mostenitorii care tin titlul ascuns s-au prezentat in 1996 la succesiune si au luat cote dintr-o garsoniera in Bucuresti dar nu au declarat si proprietatile din Sapoca ( despre care am aflat anul acesta)
Intentionez sa imi iau drepturile de la Sapoca pt ai face sa imi vanda cotele din garsoniera.
Pentru succesiunea in instanta, este suficienta si copia titlului de proprietate. Faceti o cerere la primarie sa va comunice bunurile cu care decedatul a figurat in evidentele lor. Daca nu raspund (primariile mai uita uneori de cele 30 de zile:D), solicitati instantei sa faca aceasta adresa catre primarie, si va asigur ca atunci vor raspunde (amenda judiciara este de 500 RON pentru dl. primar, pentru fiecare solicitare a judecatoriei, ramasa fara raspuns).
Pe copia titlului de proprietate am observat ca a fost emis in 1993. Defunctul s-a casatorit cu a doua sotie in 1985. Terenurile trecute in titlu se cosidera comune cu a doua sotie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune vali_085 vali_085 Buna dimineata!Pentru dezbaterea unei succesiuni am solicitat o copie a tilului de proprietate al defunctului.Pe copia titlului de proprietate am observat ca a ... (vezi toată discuția)
Help !! copie titlu de proprietate theathea theathea Va rog sa-mi spuneti carei institutii sa ma adresez pt a-mi elibera o copie legalizata dupa un titlu de proprietate eliberat de COMISIA JUDETEANA PT. ... (vezi toată discuția)