avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri comune

Buna dimineata!Pentru dezbaterea unei succesiuni am solicitat o copie a tilului de proprietate al defunctului.Pe copia titlului de proprietate am observat ca a fost emis in 1993. Defunctul s-a casatorit cu a doua sotie in 1985. Terenurile trecute in titlu se cosidera comune cu a doua sotie?
Cel mai recent răspuns: vali_085 , utilizator 10:50, 15 Februarie 2010
buna ziua!
dreptul de proprietate astfel dobandit nu devine bun comun, este bun propriu al defunctului.
De la data casatoriei , in genere , bunurile sunt comune.Una dintre exceptii e cea a bunurilor provenite dintr-o succesiune.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Defunctul a ramas casatorit cu a doua sotie pana la deces adica 1996. Cine are drepturi la proprietatile din titlul de proprietate. Defunctul are trei copii din prima casatorie din care unul decedat.
Sotia supravietuitoare(1/4 din bunurile ce compun masa succesorala ) si copiii (3/4).
Se poate deschide procesul de succesiune cu ajutorul anexei 24 emisa de primarie? Cat dureaza un astfel de proces daca nu se prezinta toti mostenitorii?

Alte discuții în legătură

Succesiune suplimentara vali_085 vali_085 Buna ziua! Nasa mea a deschis o succesiune dupa decesul sotului ei in 1996 in care s-a impartit o garsoniera astfel: ea 5/8, Laurentiu 1/8, Doina 1/8, ... (vezi toată discuția)
Mostenire compensare vali_085 vali_085 Buna seara! In anul 1996 nasa mea a solicitat dezbaterea unei succesiuni de pe urma defunctului ei sot. La acea succesiune a participat ea ca sotie ... (vezi toată discuția)
Succesiune vali_085 vali_085 Buna ziua! Am mers la Primaria Sapoca pentru a obtine o copie a actului care a stat la baza intocmirii rolului. De pe acea copie urma sa vad ce proprietati ... (vezi toată discuția)