Buna seara! In anul 1996 nasa mea a solicitat dezbaterea unei succesiuni de pe urma defunctului ei sot. La acea succesiune a participat ea ca sotie supravietuitoare impreuna cu alte trei persoane in calitate de fii ( fii vitregi,copii defunctului cu prima lui sotie). Atunci s-a impartit o garsoniera astfel: nasa mea 5/8, ceilalti fii cate 1/8 (in total 3/8).
Acum am descoperit ca fii defunctului au ascuns niste proprietati de la Buzau. Am facut demersurile necesare si am intrat in posesia unui duplicat al titlului de proprietate si o adeverinta de rol in care este trecuta casa. Am depus actele la notar (acelasi notar care a facut prima succesiune) pentru obtinerea unui certificat suplimentar de mostenitor. Titlul a fost eliberat in 1994 si defunctul a divortat de prima sotie in 1984 (casatorinuse cu ea in 1949) casa fiind construita in 1963. Ce drepturi are nasa mea la acele proprietati? Mentionez ca pe toate actele (inclusiv pe titlu) este trecut doar sotul nasei.
la averea personala a nasului, nasa are doar doar 1/4, restuld e 3/4 revenind copiilor..la casa construita cu fosta sotie are dreptul doar la 1/4 din jumatatea nasului, cealalta jumatate revenind fostei sotii
Nasul a intrat in proprietate in 1994 odata cu eliberarea unui titlu de proprietate. El era casatorit cu nasa din 1985. Nu se poate considera bun comun?
E cu dus si-ntors... Depinde de titlu, depinde de multe... de cu ce au contribuit sotii la acele bunuri, ca 1/2 e numai prezumtia...
Daca nu se intelege cu restul de mostenitori, se impute treaba...
Dar ca sa vedem daca exista macar o aparenta de devalmasie a acelui bun, trebuie sa stim ce titlu, in ce baze etc.
titlul de proprietate a fost emis prin reconstituirea dreptului de proprietate.
Terenurile au apartinut unei rude a defunctului (un unchi mai exact) care nu stiu cu ce fel de act i-a dat terenul. Cert este ca exista un titlu in care sunt descrise niste terenuri pe care este titular defunctul si nu este trecut la "mostenitor al........"
Eu stiam ca doar bunurile mostenite nu se considera bun comun, nu si cele reconstituite.
Bunuri comune
vali_085
Buna dimineata!Pentru dezbaterea unei succesiuni am solicitat o copie a tilului de proprietate al defunctului.Pe copia titlului de proprietate am observat ca a ... (vezi toată discuția)