Buna dimineata!Pentru dezbaterea unei succesiuni am solicitat o copie a tilului de proprietate al defunctului.Pe copia titlului de proprietate am observat ca a fost emis in 1993. Defunctul s-a casatorit cu a doua sotie in 1985. Terenurile trecute in titlu se cosidera comune cu a doua sotie?
succesiunea se dezbate la notar. daca succesorii nu se inteleg cu privire la acest aspect notarul va va indruma catre instanta de judecata .
taxa de timbru pentru un proces avand ca obiect partajul succesoral este in cuantum de 3% din valaorea bunurilor ce compun masa partajabila.
impozitul de 1% se plateste in cazul in care succesiunea nu este dezbatuta in termenul legal de doi ani , calculat de la data decesului defunctului .
si nu se plateste pt. fiecare an !!
Va multumesc pt raspunsuri. Am o copie a titlului de proprietate. Am decis sa merg la Monitorul Oficial sa il declar pierdut si sa obtin un duplicat de la ancpi. Este suficient duplicatul pentru deschiderea succesiunii ? Mentionez ca nu detin alte documente (copii de pe buletinele celorlalti mostenitori)
Buna ziua! Nasa mea a deschis o succesiune dupa decesul sotului ei in 1996 in care s-a impartit o garsoniera astfel: ea 5/8, Laurentiu 1/8, Doina 1/8, Gheorghe 1/8. Cei trei cu cote de 1/8 sunt copii defunctului cu prima sotie. Nasa mi-a vandut cota ei de 5/8.
Am descoperit ca mai erau si alte terenuri pt care trebuia sa se dezbata succesiunea, trecute pe un titlu de proprietate emis in 1993 al carui titular era defunctul. Fetele de la notariat zic ca nasa mea va mosteni acele terenuri tot in cota de 5/8. Este adevarat?
Succesiune
vali_085
Buna ziua! Am mers la Primaria Sapoca pentru a obtine o copie a actului care a stat la baza intocmirii rolului. De pe acea copie urma sa vad ce proprietati ... (vezi toată discuția)