avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Masurare zgomot vecini si sezizare Politie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Masurare zgomot vecini si sezizare Politie

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema. De la apartamentul de sub mine este constant galagie noaptea. Nu este muzica, insa se vorbeste ca si cum ar fi miezul zilei. Deranjeaza pe mai multi vecini, nu sunt doar eu cel in cauza. Am incercat sa chemam politia insa atunci cand ajung ei, nu pot constata pentru ca pe casa scarii nu se aude galagie mare iar in momentul in care bat la usa evident ca orice forma de zgomot se intrerupe. Credeti ca achizitionarea unui sonometru si monitorizarea zgomotului ar ajuta sa fac o sesizare la Politie pentru a ma asigura ca se va primi si o amenda? Inafara clasicului avertisment. Mentionez ca aceasta larma acopera chiar si in timpul zilei TV-ul meu dat pe un sonor normal. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:59, 10 Octombrie 2022
,,Organul"trebuie sa constate cu propriile simțuri săvârșirea faptei contravenționale deci achitarea unui sonometru nu va ajuta..
Multumesc pentru raspuns. Ce ma sfatuiti sa fac? E inadmisibil sa nu pot sa dorm noaptea sa nu dau randament a doua zi la serviciu. Cum pot sa ma bazez ca organul rezolva problema fara macar sa faca constatarea la mine in casa, practic de acolo de unde se face reclamatia? Eu nu reclam galagia de pe casa scarii.
O varianta ar fi sa discutati cu ceilalti vecini, sa angajati un avocat sa-i actionati in instanta si sa cereti daune morale de la vecinii in cauza pentru ca a doua zi la munca nu mai aveti randamentul scontat datorita lipsei de somn cauzata de galagia dumnealor...
Daca deschideti actiune in instanta puteti solicita instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii si/ sau mediu pentru masurarea nicelului de zgomot si de vibratii la limita apartamentului dvs.
Credeti ca achizitionarea unui sonometru si monitorizarea zgomotului ar ajuta sa fac o sesizare la Politie pentru a ma asigura ca se va primi si o amenda?

Numai autoritatile in drept pot dispune verificari,eventual utiliza baza din dotare pentru verificat prag fonic,concluziile acestora constituind probe legale
Comisariatul garzii de mediu detine baza tehnica autorizata si executa verificari gratuite pentru persoane fizice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nivel maxim zgomot in apartament Cristi_1970 Cristi_1970 Buna ziua Vecinul de deasupra mea a infiintat o mica sala de repetitii in spartamentul sau,se canta la saxofon,pian si vioara uneori in acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sesizat pentru masurarea zgomotului in bloc? gev gev Cine trebuie sesizat pentru masurarea zgomotului facut langa apartamentul nostru? Am sesizat DSP-ul si mi-au raspuns ca nu exista cadru legal. (vezi toată discuția)
Zgomot în bloc eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Unul dintre vecinii mei obişnuieşte să asculte muzică la un volum din cale afară de mare. De obicei ascultă ziua. Discuţiile cu persoana ... (vezi toată discuția)