avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizitele minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizitele minorului

Bună ziua!
Soția mea și fostul ei sot au divortat de comun acord la notar. In cadrul divortului au făcut și o intelegere in ceea ce priveste domiciliul minorului și programul de vizita.
Copilul are domiciliul la adresa mamei iar in cadrul intelegerii privind programul de vizita tatăl poate vizita copilul la domiciliu de doua ori pe săptămână, weekend urile alternând între părinți.
Faptul ca tatăl poate vizita copilul la domiciliu ne deranjează acum ca avem si noi un copil al nostru. Soția a încercat sa discute cu el și sa schimbe înțelegerea în asa fel încât acesta sa nu mai intre în casa noastra. Sa poata lua minorul cu el pe durata vizitei dar fără a mai petrece timp cu el în casa. Fără succes. El vrea sa intre și sa stea acolo măcar doua ore.
Ce se poate face în cazul acesta? Ce se întâmplă dacă pur și simplu nu îl mai lasam sa intre?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:22, 11 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de aia trebuie sa te gandesti bine inainte cum faci intelegerea aia, ca nu e pt un an, 2.
va trebui ca sotia sa ceara in instanta schimbarea acestul aranjament.
Sa nu il primeasca, nu e indicat, intelegerea constituie titlu executoriu si o sa va treziti cu executorul la usa. nu neaparat cu el in persoana, ci cu nota de plata.
Este puțin ciudat daca el vrea sa procedeze asa.
De regulă, tatii vor sa plece cu copilul și nu sa stea lângă mamă.

Daca nu o rezolvati amiabil incercati sa obțineți o hotărâre judecătorească.
Aveti sanse bune în acest sens din ce ar rezulta din expunere.

Ar fi bine sa deschideți procesul pana sa se înceapă executarea silita.
Ar fi doua procese, unul pe cale de urgență ca sa o rezolvati rapid în cel mult o luna.
Nu încercați un singur proces intrucat nu va ieși bine...

Scris din București 2022
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Juridic craciun.cristian28061967@yahoo.com craciun.cristian28061967@yahoo.com in urma hotararii de divort,mi s-a incredintat minorul in hotarare nu este specificat,nici un program de vizita inseamna ca celalalt parinte poate veni ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului dupa divortul la notar lacramioaragiorgiana lacramioaragiorgiana Am divortat in februarie 2012,la notar.De comun acord, a ramas ca minorul sa locuiasca cu mine,la adresa parintilor mei,sotul platindu-i o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)