avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... juridic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

juridic

in urma hotararii de divort,mi s-a incredintat minorul
in hotarare nu este specificat,nici un program de vizita
inseamna ca celalalt parinte poate veni oricand,sa il viziteze,sau sa il cheme?
cum se procedeaza?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:01, 6 Martie 2010
Daca in cadrul procesului de divort, nu a fost solicitat stabilirea unui program de vizita al minorului, parintele caruia nu i s-a incredintat minorul are dreptul sa solicite instantei de judcata stabilirea unui astfel de program pe calea separata a unei actiuni avand acest obiect, in situatia in care cei doi nu se inteleg pe cale amiabila la programul de vizita al minorului.
Exercitarea dreptului de vizita trebuie sa fie incuviintata de catre instanta de judecata.
Dezinteresul manifestat in procesul de divort , cu privire la acest aspect, conduce la imposibilitatea de vizita a copilului minor, intrucat nu a fost apreciata oportunitatea prezentei tatalui.
Nimic nu-l impiedica, insa , sa se adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra, in vederea stabilirii unui program in acest sens , cu posibilitatea petrecerii weekendurilor impreuna cu minorul , la domiciliu, in prezenta mamei si a altor persoane .Sau sa petreaca acest timp la propriul domiciliu.

Totodata , poate fi desfasurat un program de agrement , in weekend , cu sau fara prezenta dumneavoastra.Posibilitatea de a lua copilul in vacante va fi apreciata de instanta , in raport de particularitatile pe care il prezinta raportul juridic dedus judecatii.

In acest sens , va puteti organiza apararea , gandidu-va care este situatia in interesul copilului, pentru ca si drepturile acestuia sunt in discutie.Relatia dintre parinti ramane undeva departe.

Succes.

;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
in urma hotararii de divort,mi s-a incredintat minorul
in hotarare nu este specificat,nici un program de vizita
inseamna ca celalalt parinte poate veni oricand,sa il viziteze,sau sa il cheme?
cum se procedeaza?

Daca exista intelegere din partea dv. ca fostul sot sa ia copilul cu el la plimbare sau in week-end sa stea la acesta, iar copilul doreste sa fie in prezenta tatalui, nu este nevoie de un program de vizitare stabilit de instanta.
Nefiind stabilit de instanta un program de vizitare al minorului, dv. nu sunteti insa obligata in niciun fel sa-i acordati acest drept. Daca fostul sot doreste sa beneficieze de acest drept, este necesar sa introduca o actiune, in acest sens, in instanta. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

stabilire program vizitare minor matildamihai matildamihai Divortat,custodia copilului acordata sotiei,sotia recasatorita cu un roman,plecata in Germania cu copilul fara acordul meu.In Romania la divort nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
Vizite anilabi anilabi O mamica poate obtine in instanta vizita asistata? Exista asa ceva? Poate tatal sa petreaca timpul cu copilul doar in prezenta mamei? Daca dovedesc in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizitarea minorului conditionat de plata pensiei alimentare llm llm Buna seara! Daca in sentinta de divort nu este mentionat niciun program de vizita, doar suma ce reprezinta pensia alimentara, iar prietenul meu nu si-a mai ... (vezi toată discuția)