avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As dori să știu prin ce act pot deveni unic ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As dori să știu prin ce act pot deveni unic moștenitor al ...

As dori să știu prin ce act pot deveni unic moștenitor al soțului meu bunurile fiind dobândite înainte de căsătorie (menționez că el mai are alti trei copii din alte relații pe care ia recunoscut legal)
Buna ziua, va poate vinde in timpul vietii bunurile. Variantele donatiei sau a testamentului au anumite limitari in sensul ca descendentii fiind mostenitori rezervatari, nu li se poate incalca rezerva succesorala.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
e pe moarte ?
Dar actul de vânzare cumpărare cu drept de întreținere ai exclude pe moștenitori rezervației,sau convenția matrimonială in care sa se specifice că după moartea lui eu sa devin unic moștenitor pe un anumit imobil nu este ok?

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, va poate vinde in timpul vietii bunurile. Variantele donatiei sau a testamentului au anumite limitari in sensul ca descendentii fiind mostenitori rezervatari, nu li se poate incalca rezerva succesorala.

Nu este pe moarte dar asta am dori noi sa facem ce trebuie neapărat să moară!?

gi-jane2 a scris:

e pe moarte ?

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie neapărat să moară!?

ca sa il mosteniti, e musai.

Dar actul de vânzare cumpărare cu drept de întreținere ai exclude pe moștenitori rezervației,

care rezervatie ? :)am senzatia ca aveti nevoie sa mergeti cu sotul la un avocat sa va explice ce aveti de facut, care e consecinta oricarui act si eventual sa va asiste la notar, ca poate nu stiti ce sa ii cereti notarului.
dupa mine, as schimba regimul matrimonial in cel al comunitatii conventionale si prin conventie bunul ar deveni comun, apoi prin donatie va da cat poate da fara sa incalce rezerva succesorala a copiilor, isi pastreaza drept de uzufruct sa nu va vina ideea de a-l da afara.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Casă moștenire pentru nepot simplu_el simplu_el Buna ziua! Sunt căsătorit și nu am copii. As vrea sa las moștenire o casa bătrânească unui nepot de sora. As vrea, daca mi se întâmplă ceva, să-i ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)
Prelungirea dreptului de abitatie a sotului supravietuitor. mugurelu mugurelu Este posibila? Prelungirea dreptului de abitatie a sotului supravietuitor peste acea durata de 1 an prevazuta de C.C.? ... De ex. pana la moartea sotului ... (vezi toată discuția)