avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As dori să știu prin ce act pot deveni unic ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As dori să știu prin ce act pot deveni unic moștenitor al ...

As dori să știu prin ce act pot deveni unic moștenitor al soțului meu bunurile fiind dobândite înainte de căsătorie (menționez că el mai are alti trei copii din alte relații pe care ia recunoscut legal)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pentru a detine intreaga avere a sotului, poate fi perfectat un contract de intretinere.

Cata vreme obligatia contractuala este indeplinita, acest act nu poate fi rezolutionat.

In cazul in care acest act nu este perfectat, succesori sunteti dumneavoastra, ca sotie supravietuitoare, si copiii(recunoscuti de sotul dumneavoastra).

Acceptarea succesiuni este realizata in termen de 1 an , de la data deschiderii succesiunii, prin moarte.

Purtati o discutie cu sotul dumneavoastra, pentru a va comunica daca doreste sa perfecteze un contract de intretinere.

Succesiunea este deschisa prin moarte.

Pe cale de consecinta, bunurile defunctului pot fi dobandite, pe calea unei mosteniri, doar dupa ce intervine decesul, orice pact asupra unei succesiuni nedeschise fiind nul absolut.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata d-na avocat Stoica , o fi in regula un contract de intretinere intre soti , cand legea prevede ca sotii isi datoreaza intretinere ? va intreb cu toata buna-credinta , ca mie mi se pare ca nu . Printr-un asemenea contract , cata vreme acum sotul are un imobil , nu va mai avea nimic in proprietate . Si , cum nimeni nu stie cand ii vine randul , s-ar putea trezi ca sot supravietuitor in situatia de a avea o catime dintr-o proprietate pe care a detinut-o intreaga . In cazul de fata , eu vad ca solutie corecta ca sotul sa doneze inapoi ce a primit de la sotie , adica 1/2 din imobil . Asa nu incalca nimanui rezerva , nu-i o liberalitate excesiva . In pasul doi , sotii isi pot lasa reciproc testamente pe uzufructul partii proprii de proprietate , fiecare celuilalt . Asa se asigura ca , indiferent cine “ pleaca “ primul , supravietuitorul nu va fi clintit din casa lui cat traieste , iar la decesul acestuia din urma - mostenitorii amandurora se vor descurca ... Sau , daca nu vor sa “ translateze “ parte din proprietate ( care presupun ca se taxaza la notar destul de mult ) , tot prin testament sotul poate lasa uzufructul intregului apartament sotiei . Asa , sotia supravietuitoare il poate folosi netulburata de copiii sotului pe tot parcursul vietii ei .
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2022
CHKa, utilizator
Contractul de intretinere perfectat intre soti este legal, deci poate fi perfectat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casă moștenire pentru nepot simplu_el simplu_el Buna ziua! Sunt căsătorit și nu am copii. As vrea sa las moștenire o casa bătrânească unui nepot de sora. As vrea, daca mi se întâmplă ceva, să-i ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)
Prelungirea dreptului de abitatie a sotului supravietuitor. mugurelu mugurelu Este posibila? Prelungirea dreptului de abitatie a sotului supravietuitor peste acea durata de 1 an prevazuta de C.C.? ... De ex. pana la moartea sotului ... (vezi toată discuția)