avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As dori să știu prin ce act pot deveni unic ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As dori să știu prin ce act pot deveni unic moștenitor al ...

As dori să știu prin ce act pot deveni unic moștenitor al soțului meu bunurile fiind dobândite înainte de căsătorie (menționez că el mai are alti trei copii din alte relații pe care ia recunoscut legal)
As dori sa am o siguranță pt că bunurile sunt realizate de către mine și de către el și nu doresc că mâine poimâine să rămân pe drumuri in rest ce mai are el nu mă mai interesează pe mine pe mine mă interesează doar locuință în care am investit și atat
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de asta zic ca ar trebui sa mergeti la un avocat, ca nu dati toate elementele si se poate sa fiti sfatuita gresit. initial ziceati ca bunurile sunt dobandite inainte de casatorie, acuma ziceti ca sunt realizate impreuna, initial credeam ca e vb doar de o casa, acuma ziceti ca mai are bunuri... toate elementele sunt importante.
Realizate împreună dar înainte de căsătorie adică în perioada concubinajului,eu împreună cu el am cumpărat un apartament cu cote egale de 1/2 după care eu i-am cedat și partea mea el acum este unicul proprietar dar toate astea nefiind casatoriti
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Daca ati spus sot, inteleg ca sunteti casatoriti. O metoda simpla, rapida si nu scumpa: partajul! Puteti face partajul in timpul casatoriei, sau divortand (fara a va separa in fapt) . Un avocat va explica ce presupune fiecare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce partaj sa faca daca e bunul propriu al sotului ?

Alte discuții în legătură

Casă moștenire pentru nepot simplu_el simplu_el Buna ziua! Sunt căsătorit și nu am copii. As vrea sa las moștenire o casa bătrânească unui nepot de sora. As vrea, daca mi se întâmplă ceva, să-i ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)
Prelungirea dreptului de abitatie a sotului supravietuitor. mugurelu mugurelu Este posibila? Prelungirea dreptului de abitatie a sotului supravietuitor peste acea durata de 1 an prevazuta de C.C.? ... De ex. pana la moartea sotului ... (vezi toată discuția)