avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... BUNA , Tatal meu dupa divortul de mama mea s-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

BUNA , Tatal meu dupa divortul de mama mea s-a recasatorit legal ...

BUNA , Tatal meu dupa divort cu mama mea sa recasatorit legal cu o dama cu doi copi . Au dobandit impreuna o locuinta . Tatal meu a decedat si sotia traeste , Cand si cum am drepul la mostenire ? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:22, 12 Octombrie 2022
Locuința este bun comun al soților (prezumat 50% - 50%).

În moștenirea tatălui dvs. intră (doar) partea din locuință care a aparținut defunctului. (jumătate).
Soția (vie) păstrează ceea ce are (jumătate).

Iar cotele succesorale sunt:
1/4 din moștenire este cota soției supraviețuitoare (și ea va avea, în final, 5/8 din locuință)
3/4 din moștenire este cota descendenților. Adică a dvs. singurul copil al defunctului. (și veți avea, în final, 3/8 din locuință).
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior. Tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire soso35 soso35 Buna seara! Rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: parintii au divortat in urma cu mai multi ani avand in proprietate o casa . Dupa partaj mama a ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)