avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Bunica a murit și a lăsat prin.testament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Bunica a murit și a lăsat prin.testament autentificat ...

Bună ziua. Bunica a murit și a lăsat prin.testament autentificat la notar apartamentul ei mie și fratelui meu și restul bunurilor lui tata, cu uzufruct viager pentru o sora de a ei.
Acum fratele meu vrea ca eu sa renunț la partea mea de moștenire de la bunica ( apartament) urmând ca el sa renunțe la partea lui de moștenire de la părinții noștri ( care încă sunt in viata). Ce garanție am eu ca părinții pana mor nu înstrăinează sau pierd total sau parțial bunurile mobile și imobile pe care le as putea moșteni ?
Cel mai recent răspuns: erriss , utilizator 08:33, 23 Octombrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, nu aveti nicio garantie.
Dar, de altfel la acest moment nu puteti renunta la mostenirea parintilor, deoarece aceasta nu exista acum.
Mostenirea se deschide prin moarte. Orice tranzactie incheiata anterior deschiderii mostenirii este nula de drept.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luați acum ce aveți de luat (acceptați moștenirea lăsată de bunica)
Luați din moștenirea părinților ce va fi de luat, atunci când va fi de luat. (nu se pot face acte de acceptare sau de renunțare la moștenirea unei persoane care nu a murit încă).
Și, în viitor, împărțiți cu fratele ce veți avea de împărțit (printr-un act de partaj).

Și treceți și pe la avocat ... într-o viață de om. Spre pildă, mă întreb cu cine s-o fi sfătuit bunica atunci când și-a lăsat sora și-n căruță și-n teleguță (sau ce o fi însemnând uzufruct pentru „restul bunurilor”) iar pe fiul ei/tatăl dvs. l-a lăsat să admire (toate) ușile pe dinafară. Și nici pe dvs., nepoții, nu v-a lăsat mai descurcați.
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2022
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate iarasi constat, lumea e foarte diversa, cel putin in ceea ce priveste succesiunea. Normal este sa lasati lucrurile sa decurga normal si toate la timpul lor. Luati cele mostenite pana una alta. O vorba spune: ce-i in mana nu-i minciuna... Mai departe Dumnezeu va va lumina calea. Nici unii nu suntem nemuritori.
Buna ziua; nu aveti nicio garantie; faceti actele de la bunica si cand o veni randul parintilor veti vedea atunci; promisiunile intre frati sunt doar promisiuni ca si intre straini; parintii pot decide orice cat traiesc, inclusiv sa divorteze si sa se recasatoreasca cu x,y.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica mi-a făcut testament pe toate bunurile ei, dar mai sunt moștenitori în afară de mine. care vor fi cotele în acest caz? maia andrei maia andrei Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire anamaria3678 anamaria3678 Mama mea a facut succesiunea dupa moartea bunicilor numai in ceea ce priveste bunurile existente in mediul urban.La o perioada s a mutat la tara, unde a si ... (vezi toată discuția)