avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In cazul in care in dispozitivul hotararii nu a fost ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In cazul in care in dispozitivul hotararii nu a fost mentionata ...

In cazul in care in dispozitivul hotararii nu a fost mentionata calea de atac, termenul de exercitare si nici instanta la care se depune cererea care este termenul pentru depunerea unei cereri de completare a dispozitivului? Mai este cel al caii de atac, atata timp cat el nu a fost mentionat in hotarare?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:17, 13 Octombrie 2022
Legea stabilește calea de atac și nu instanta.
În rest, este de analizat cu hotărârea în fata.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 457. Cod procedură civilă

(1) Hotărârea judecătorească este supusă numai căilor de atac prevăzute de lege, în condiţiile şi termenele stabilite de aceasta, indiferent de menţiunile din dispozitivul ei.

(2) Menţiunea inexactă din cuprinsul hotărârii cu privire la calea de atac deschisă contra acesteia nu are niciun efect asupra dreptului de a exercita calea de atac prevăzută de lege. Indicarea în mod greşit de către instanţă a termenului pentru exercitarea căii de atac constituie cauza de repunere în termen din oficiu a căii de atac exercitate cu respectarea indicaţiei greşite a instanţei.
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate absoluta hotarare judecatoreasca Samulea Samulea Buna seara! Stiam ca o hotarare judecatoreasca care nu cuprinde si comunicarea cailor de atac este absolut nula. Imi puteti spune si articolul de lege care ... (vezi toată discuția)
Cai de atac iuliamariana iuliamariana Am avut un dosar la tribunal cu urmatoarea solutie : \\"Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta ... în contradictoriu cu ... (vezi toată discuția)
Soluția este: ,,repune cauza pe rol, pentru a pune în discuția părților calificarea caii de atac.'' Îmi poate explica cineva ce presupune asta, concret? steflea steflea Buna seara , O contestatie la executare , la judecata pe fond , dosarul se suspenda pentru lipsa partilor , cu recurs pe perioada suspendarii ; nu am stiut ... (vezi toată discuția)