avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Asistenta medicala la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Asistenta medicala la domiciliu

Buna ziua,

Am o matusa trecuta de 80 de ani care a suferit recent o fractura de bazin. Nu va putea si nu va avea voie sa se miste timp de cateva saptamani. Timp in care trebuie sa faca si un tratament injectabil. Evident, acasa.
Medicul ei de familie a refuzat sa trimita sau sa recomande pe cineva pentru injectiile astea spunand ca nu are nici o obligatie.
Prima intrebare: ce responsabilitati are medicul de familie (sau personalul din subordinea lui) fata de pacientii cu boli acute (nu e vorba de ceva cronic sau de un handicap) care trebuie tratati la domiciliu?
A doua intrebare: primaria ofera vreun serviciu de asistenta sociala pentru batrani care ar putea sa includa si tratamentul injectabil?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:31, 20 Ianuarie 2010
Nu stiu in ce oras va aflati dar va spun faptul ca in Brasov, acest lucru este posibil daca va adresati Serviciului Persoane Varstnice (S.P.V.) din cadrul Primariei. Un astfel de serviciu trebuie sa existe in orice Primarie.
O persoana varstnica poate beneficia de servicii de ingrijire la domiciliu daca are domiciliul in acel oras, nu este incadrata in grad de handicap grav si nu a incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauze de intretinere.
Pentru a putea beneficia de serviciile oferite de S.P.V. este necesar ca persoana varstnica sa solicite acest lucru printr-o cerere depusa la registratura institutiei. Pot solicita servicii pentru persoana varstnica si alte persoane, dar cu acordul acesteia.
In urma solicitarii se efectueaza o evaluare socio-medicala, la domiciliul solicitantului, (partea medicala a evaluarii se efectueaza de medicul de familie), urmand a stabili cu persoana varstnica serviciile ce vor fi acordate.
Serviciile de ingrijire la domiciliu se acorda cu plata unei contributii, functie de tipul serviciului. Exemplu:
- efectuare cumparaturi 0.125% din venitul pe membru de familie/un serviciu;
- preparare hrana 0.1% din venitul pe membru de familie/un serviciu - se cumuleaza procentele pentru fiecare serviciu efectuat in luna anterioara platii.
Pentru demararea procedurii este necesar a se completa o cerere in care sa fie mentionate corect numele, adresa si telefonul persoanei varstnice.
Mai multe informatii pe adresa:
[ link extern ] ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand esti singur maria1956 maria1956 Sunt in urmatoarea situatie am 61 de 2ani fac tratament cu citostatice, sunt singurul copil al parintilor mei. mama desi ii este greu (o inteleg )s-a urcat in ... (vezi toată discuția)
Se plateste medicul pentru deplasare la domiciliul pacientului? Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu o intrebare daca poate cineva sa-mi spuna:Am o ruda care nu se poate deplasa la medicul de familie ca e bolnava si fiica ei a chemat ... (vezi toată discuția)
Persoana dependenta socio-medical. carei institutii ma adresez pentru a obtine drepturile ce i se cuvin? fergus fergus Buna ziua, Imi puteti spune carei institutii trebuie sa ma adresez pentru a obtine drepturile ce i se cuvin unei persoane varstnice dependenta ... (vezi toată discuția)