avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RELUAREA ACTIVITATII DUPA CONCEDIU PENTRU CRESTEREA ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RELUAREA ACTIVITATII DUPA CONCEDIU PENTRU CRESTEREA COPILULUI

In momentul de fata sunt in concediu pentru cresterea copilului. Intrebarea mea este daca in momentul in care doresc sa imi reiau activitatea la firma la care lucrez (la implinirea celor 2 ani sau chiar mai devreme) angajatorul este obligat sa ma primeasca inapoi sau imi pot pierde locul de munca?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:42, 20 Ianuarie 2010
Angajatorul trebuie sa va primeasca inapoi.
Dar, dupa revenirea la locul de munca, puteti fi concediat(a) (aproape) ca orice alt salariat. Cel mai frecvent caz ar fi concedierea pentr desfiintarea postului, impotriva careia nu sunteti protejat decat pana la revenirea la locul de munca.
Faceti cerere de revenire,angajatorul va primeste dar va poate desfiinta locul de munca,situatie in care beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere directa in somaj din concediu crestere copil pytu_elena pytu_elena buna ziua pe 26 noiembrie2012 am nascut al2-lea copil si am ales sa stau 2 ani cu copilul. Pe 26 nov. anul acesta copilul implineste 2 ani. Cum tatal nu-si ... (vezi toată discuția)
Dupa concediu de crestere al copilului... voicuflorentina83 voicuflorentina83 Buna dimineata, sunt in concediu de crestere al copilului ( mai am pana in decembrie concediu) si am auzi ca nu ar ma fii obligati angajatorii sa te ... (vezi toată discuția)
Concedierea unei mamici al carei sot este in concediu de crestere si ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani. sanghe2100 sanghe2100 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa in clarificarea urmatoarelor aspecte: 1. In cazul in care o doamna se intoarce la serviciu imediat dupa concediul de ... (vezi toată discuția)