avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariata insarcinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariata insarcinata

Buna ziua,

Am urmatoarea speta la una din companiile cu care colaborez.

Salariata insarcinata, nu anunta pe nimeni ca este insarcinata, aparent nimeni nu observa asta. Vine la munca pana in ultima zi inainte sa nasca si apoi dupa nastere nu se mai prezinta la munca, team leaderul o ponteaza nemotivat, cei de la salarizare fac statul de plata fara sa isi puna intrebari.
Dupa 45 de zile apare salariata cu bebelusul si biletul de iesire din spital la usa HR.
Din pacate nu primeste concediul medical de la medicul de familie pentru ca acesta ii spune ca nu o are in evidenta ca si femeie gravida si deci nu poate elibera concediu medical pentru sarcina si lauzie.

Intrebarea este, noi ca si companie suntem vinovati cu ceva (inafara de moral, ca acolo stim deja)?
O putem ajuta sa primeasca indemnizatie de crestere copil daca nu are cele 42 de zile de medical?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 16 Octombrie 2022
Va beneficia de indemnizatia pentru CCC, chiar daca nu a avut concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate/concediu de maternitate akna akna Buna ziua! As dori ca sa imi explicati \\"babeste\\" daca in urmatorul caz pe care il voi detalia mai jos; cea in cauza poate primi indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate din somaj sanda1956 sanda1956 sunt somera si gravida in luna a 7-a. pot intra in concediul prenatal/ Somajul se termina pe 12 octombrie, iar eu ar trebui sa nasc la sarsitul lunii. Pot ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de indemnizatie de maternitate daca demisioneaza de la firma unde este angajata? cimpineanuromeo cimpineanuromeo Buna Ziua! sora mea este insarcinata in ultima luna si doreste sa demisioneze de la firma unde este angajata.Intrebarea mea este daca ea a realizata 12 stagii ... (vezi toată discuția)