avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună ziua! în situația in care un avocat ales nu a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună ziua! în situația in care un avocat ales nu a depus cerere ...

Bună ziua!în situația in care un avocat ales nu a depus cerere de completare hotărâre in termenul legal, amânând sa îmi dea răspuns de la o zi la alta,respectiv invocând diverse motive atunci când solicitam informații cu privire la cererea formulata în numele meu, cum pot proceda pentru a beneficia de aceasta completare a hotărârii.Știu deja ca impotriva avocatului pot depune o plângere la baroul din care face parte, dar ma interesează cum se poate remedia situația cu completarea hotărârii judecătorești.Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_mirela00 , utilizator 16:13, 28 Octombrie 2022
Buna ziua,

Pentru o completare hotarare judecatoreasca nu este termen.

Dar, acum depinde ceea ce intelegeti dvs. prin termenul de "completare hotarare judecatoreasca" ! Daca va referiti la exercitarea unei cai de atac (apel sau recurs) atunci exista termen. Dar, juridic aceasta nu reprezinta "completare hotarare judecatoreasca".
Mama mea este tutore a unei persoane interzise prin lege.in urma decesului unei mătuși a acestuia, s-a obținut în instanta autorizarea mamei mele pentru a-l reprezenta la deschiderea succesiunii,printr-o incheiere.mentionez faptul ca succesiunea consta intr-un cont deschis la o banca în care se afla o anumita suma de bani.in baza acestei incheieri precum și a unui certificat de moștenitor obținut de la.notar în baza actului doveditor ca este tutorele persoanei interzise dar și a certificatului de moștenitor unde se specifica faptul ca persoana jnterzisa este moștenitor cu o cota de 1:1, fiind reprezentat de mama pentru a întra în posesia sumei de bani aflata in cont, aceasta s-a prezentat la banca, de unde a primit un răspuns verbal, nu scris ca în încheiere nu este specificat faptul ca tutorele poate ridica banii ci doar ca reprezinta persoana interzisa la deschiderea succesiunii, motiv pentru care avocatul mamei susține ca a depus o cerere de completare la judecătorie în urma cu aproximativ 5 luni.Solicitandu-i acestuia informații, a primit doar amânări sau răspunsuri ambigue.in momentul în care mama mea a solicitat nr de dosar ,întrucât acesta nu apărea pe portal just, a spus ca se va jnteresa, revenind ulterior cu o scuza cum ca doamna care a înregistrat cererea , a făcut o jn mod eronat și ca nu ii poate da nr de dosar având în vedere ca este vorba de o persoana interzisa.Ceea ce personal mi se pare absurd pentru ca și pana acum a fost vorba tot despre aceasta persoana interzisa, toate acțiunile în instanta făcute în numele acestuia apărând pe portal just.
Ce ma jndrumati sa fac, va rog!
Faptul ca nu apare numarul de dosar pe portal este explicabil prin faptul ca s-a decis ca dosarele cu minori si interzisi sa nu mai fie publice. Deci nu se vor mai publica pe portal.
Mergeti la instanta respectiva, la arhiva, si va interesati direct daca exista sau nu dosarul si daca s-a fixat termen de judecata.

Dar, din ceea ce spuneti dvs. eu inteleg ca obiectul actiunii a fost autorizarea pentru reprezentarea la deschiderea succesiunii.
Cererea de judecata se poate completa/preciza numai pana la primul termen de judecata.
Dupa ce se pronunta hotararea nu o mai puteti completa/preciza.
Ceea ce vreti dvs. inseamna o noua cerere cu care trebuie investita instanta de judecata.

Nu este vina avocatului, ca dvs. nu ati stiut ce sa-i comunicati acestuia ca doriti.
Noi i am explicat avocatului ce ni s a spus de la banca, dansul a procedat cum a considerat de cuviință, sau poate nu.ce v-am explicat eu dumneavoastră sunt aspecte pe care avocatul ni le-a spus pana acum.noi nu avem cunostinte juridice si nu ne-am dat cu parerea.De aceea nu știm ce sa mai credem. Și jn situația in care este vorba despre o persoana interzisa, nici măcar avocatul nu cunoaște numărul dosarului?pentru ca l-am solicitat și se sustrage de la a oferi răspunsuri.
Va mulțumesc pentru sfaturi!S-a prezentat mama mea la registratura, de unde a aflat ca a fost depusa o cerere de către avocat abia în luna octombrie, nu in luna mai asa cum trebuia.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2022
alina_mirela00, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)
Tutela mamei bolnava de schizofrenie al1na85 al1na85 Buna seara ... Mama si cele 2 surori ale ei tocmai au mostenit un apartament in urma decesului parintilor. Mama este bolnava de schizofrenie gradul 2 ... ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dupa un proces care a durat aproape un an, am obtinut ... damnymb4 damnymb4 Buna ziua, dupa un proces care a durat aproape un an, am obtinut tutela mamei care este imobilizata la pat si nu poate vorbi in urma unui avc grav. Nu ma aflu ... (vezi toată discuția)