avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Am o hotarare definitiva pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Am o hotarare definitiva pentru recuperarea pensiei ...

Buna seara.
Am o hotarare definitiva pentru recuperarea pensiei alimentare din Spania. Hotararea este pronuntata in fractie 1/3 din venitul net. Spania, refuza primirea cererii trimisa de Ministerul Justitiei Roman conform Regulamentului 4/2009 intrucat nu este specificata suma. Ba, mai mult, desi avem o hotarare cu autoritate de lucru judecat, Ministerul Roman ne spune sa obtinem o ALTA hotarare. Ce as putea face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 19:48, 17 Octombrie 2022
Autoritatea Centrala solicitata nu poate refuza procesarea unei cereri numai pe baza faptului ca sunt necesare documente sau informatii suplimentare, dar daca acestea nu pot fi furnizate sau obtinute se poate inchide dosarul.

In cazul in care o hotarare nu poate fi recunoscuta sau executata dintr-un motiv sau altul, creditorul poate formula o cerere de modificare sau stabilire pensie intretinere in statul solicitat dar aceasta se va stabili pe baza legilor acelui stat. Este o procedura mai complicata, se poate finaliza in cateva luni sau ani.

Obtinerea unei noi hotarari in instanta din Romania care stabileste obligatia in suma fixa ar fi calea cea mai simpla, dar poate fi si aceasta complicata....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,ma numesc laura gaspar si va scriu în speranța că ... Laura Gaspar Laura Gaspar Bună ziua,ma numesc Laura Gaspar si va scriu în speranța că mă puteți ajuta cu un sfat, tatăl fetitei mele trăiește în Sardegnia, Italia, am o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in sua si are ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in SUA si are dubla cetatenie Ro_SUA. Pana acum nu a contribuit cu nimic, fiind absent din viata noastra de 6 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cand tata munceste cu acte in afara tarii Elenapusa Elenapusa Cum se poate cere marirea pensiei alimentare pentru un copil, in contextul in care tatal declara in Ro ca nu muceste si ca nu are serviciu, dar el de fapt ... (vezi toată discuția)