avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua, Intr-o predare-primire amplasament lucrari ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua, Intr-o predare-primire amplasament lucrari ce calitate ...

Buna ziua,
Intr-o predare-primire amplasament lucrari ce calitate juridica au (daca au) cei doi parteneri (executant si beneficiar lucrari, fara detinatorii de utilitati).
Si, in general, unde gasesc referinte legislative, normative etc. pe aceasta tema.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:14, 31 Ianuarie 2023
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] /
si aici: [ link extern ]
Buna dimineata,
Multumesc pentru linkuri, dar nu de modele de PV am nevoie.
Mai clar: ce obligatii au cele doua parti in urma predarii/primirii amplasamentului de lucrari ?
Daca la predator lucrurile sunt oarecum clare (liber de sarcini), la primitor (executant lucrari in cazul de fata) nu prea sunt referinte. Se stie doar ca la receptia la terminarea lucrarilor are loc procesul invers predarii/primirii de la inceputul lucrarilor si se schimba partile. Dar cam atat.
Probabil ca predarea/primirea presupune si alte obligatii, cel putin din partea executantului: aducere la starea initiala a amplasamentului neafectat de constructii (infrastructura, utilitati, teren etc.) si poate or mai fi si altele.
Insa ce se intampla in situatia in care refuza sa predea amplasamentul ? Nu discutam motivatia, doar obligatiile care decurg din calitatea de ... ''detinator'' ?! al amplasamentului. Logica indeamna la obligatia de a conserva lucrarile executate pana in acel moment. Cam asa se intampla cand se sisteaza lucrarile si este de bun simt sa se intample asa, nu o sa vina nimeni sa intretina, daca este cazul, constructiile aflate in sistare. Dar una este sistarea si alta este refuzul de a preda amplasamentul. Nu gasesc referinte legislative in acest sens sau nu stiu eu unde sa caut.
Si pana la urma, totusi, ce calitate are cel care primeste amplasamentul ? Devine proprietar, administrator ... ?
Alte informatii utile: [ link extern ]
si aici: [ link extern ] /
Va trebui sa studiati in amanuntime legea in ctii. nr. 10/ 1995
Buna ziua,
Avand in vedere conexiunea intrebarii cu tema discutiei si pentru a nu mai deschide alt topic va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare:
Se da un PV de predare/primire amplasament, semnat de catre ambele parti, conditionat ca efecte (predare/primire amplasament) de executarea unor lucrari/masuri. Clauza de conditionare suna asa: '' Prezentul PV este anulat de drept in situatia lipsei constatarii scrise a achizitorului privind executarea obligatiilor enumerate la pct. X '' La pct. X sunt mentionate lucrari/masuri care intra in sarcina uneia dintre parti.
In conditiile aratate mai sus ma intereseaza atat: in situatia neexecutarii pct. X, PV este anulat sau nu, are loc sau nu predarea/primirea ?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2023
zenovius, utilizator
Conform conditionarii, nerespectarea clauzei face inutil PV de predare-primire amplasament semnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare pv predare/primire amplasament lucrari zenovius zenovius Buna ziua, Avand in vedere conexiunea intrebarii cu tema discutiei si pentru a nu mai deschide alt topic va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Subantreprizã sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum puteţi deosebi un contract de prestări servicii de lucrări de un contract de subantrepriză ? Ce raspundere are prestatorul in condiţiile în care ... (vezi toată discuția)
Receptie apartament in imobil nou dupa achitarea pretului FlorinSI FlorinSI Buna ziua. Pe 29 mai trebuie sa semnez contractul de v/c al unui apartament in imobil nou. Dezvoltatorul propune ( ca asa practica) sa faca predarea ... (vezi toată discuția)